Weeping Willows

I år kan vi se fram emot en extra fröjdefull jul när Weeping Willows släpper sitt mini-album "Snowflakes”. Albumet som har release den 17 november innehåller, förutom den egenkomponerade singeln "Let Christmas Be The Reason", fem nytolkningar av tidigare utgivna jullåtar varav två är duetter med Ane Brun respektive Moneybrother. Kort därefter beger sig Weeping Willows ut på en omfattande julturné runt om i Sverige under november och december.


- Förra året pausade vi från våra omåttligt populära julturnéer. Sist vi var ute på julturné var det slutsålt. I år känner vi att vi har spelat ovanligt lite så det är på tiden att vi reser land och rike runt igen. Det blir en blandning av låtar från alla våra skivor men givetvis tonvikt vid "Christmas Time Has Come” och det nya mini-album vi ger ut i november, hälsar Weeping Willows.


Såhär hyllas julkonserten i pressen:

Aftonbladet, 5+

"Weeping Willows gör årets vackraste julkonsert"

NSD

"Det är troligtvis den bästa julkonserten du kan se"

Historien om Weeping Willows börjar redan 1994 då bandet bildades, men den första officiella singeln med namnet ”Broken Promise Land” kom först sommaren 1997. Några månader senare släpptes debutalbumet med samma namn, som blev en svensk popklassiker och har släppts i flera olika versioner och utgåvor sedan dess. I våras firades 20-jubileet med tre jubileumskonserter i Ericsson Globe tillsammans med Gävle Symfoniorkester under ledning av Christoffer Nobin. Under sommaren har bandet spelat på väl utvalda platser i Sverige.

Texten uppdaterad 2017-11-29