Weeping Willows

Weeping Willows

Bandet som aldrig sover… I mars släpptes Weeping Willows tionde studioalbum ”After Us” som hyllades unisont av Sveriges journalistkår. Efter en hyllad sommarturné är det nu dags för bandet att ge sig ut på vägarna igen. Den 13:e september ger de sig ut på höstturné med sin konceptuella konsert ”After Us”, en konsert i två delar. Men bandet stannar inte där.  I vinter är det dags för den hyllade succéturnén ”Christmas Time Has Come Tour” att återigen sprida julglädje runtom i Sverige. Ett koncept som beskrivs som ”Årets vackraste julkonsert”. 

Hyllningarna av Weeping Willows senaste album ”After Us” regnade som spön i backen då albumet släpptes den 22 mars. Albumet gick dessutom rakt in på 1:a platsen på Sverigetopplistan. Succé!  

I april gjorde Weeping Willows två exklusiva konceptspelningar inför utsålda konserthus i Göteborg och Stockholm. Aftonbladet skrev ”När Weeping Willows spelar sitt nya album om klimatkrisen i sin helhet är det överväldigande från början till slut” och delade ut 4 plus. GAFFA följde upp med 5 stjärnor och orden ”Lyssnaren blir inte bara underhållen utan också undervisad, vilket är både upplysande och inspirerande.” 

– Det är tre år sedan vår förra skiva släpptes, så det ska bli fint att äntligen resa ut och spela ny musik som känns extra relevant i nuet. Vi utvecklar hela tiden vårt uttryck inom vår egen musikaliska värld. Hoppas att vi ses där!,hälsar bandet. 

Den hyllade konceptkonserten åker nu  höstturné som därefter följs upp av succén "Christmas Time Has Come Tour” för femte året i ordningen. Aftonbladet har beskrivit konceptet som ”Årets vackraste julkonsert” och den 30 november är det turnépremiär i Sandviken. Därefter följer konserter i Göteborg, Stockholm och Jönköping. 

År 2014 släpptes det guldskivebelönade julalbumet ”Christmas Time Has Come” som följdes upp av en utsåld julturné runt om i Sverige. Succén återvände året efter, även då med ”lapp på biljettluckan”. Därefter tog bandet en paus från julen för att planera firandet av sitt 20-års jubileum.  År 2017 återupptog Weeping Willows traditionen då de både släppte nytt material i form av minialbumet ”Snowflakes” och åkte på turné. Även den gången samt förra året spelade bandet inför utsålda hus. 

I år är det femte gången ”årets vackraste julkonsert” är på turné där Weeping Willows bjuder på en blandning av låtar ur sin tjugotvå år långa karriär dock med tonvikt på "Christmas Time Has Come” och ”Snowflakes”.

Med på turnén följer även Anders Kappelin (bas).

Nyheter

Fler nyheter
21 aug 2019

Weeping Willows på vinterturné för femte gången!

Weeping Willows gör det igen! I vinter är det dags för succén "Christmas Time Has Come Tour” att åka på turné för femte gången. Aftonbladet har beskrivit konceptet...

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Weeping Willows. Observera att biljetter endast går att köpa via länkarna på denna sida.