Vita Bergen

Vita Bergen

Vita Bergen är artistprojektet från multiinstrumentalisten William Hellström och brukar kallas för en svensk undergroundsuccé – fast i hög fart på väg vidare från underground. Med långt över 100 spelningar på den europeiska indiescenen, toppade albumlistor, globala samarbeten med Google och Apple, P3-guld nominering samt med internationella storfestivaler i ryggen har Vita Bergen gjort resan från pojkrummet till indiescenens finrum långt utanför Sveriges gränser.

Bokning & Press

2019 markerade starten för nästa fas för Vita Bergen. Det var dags för en förändring. Vita Bergen är inte längre vad det har varit. William Hellström förklarar:

"Jag vill att Vita Bergen alltid skall vara oväntat och fritt. Fritt från alla förutfattade meningar. För att det skall vara det krävs förändring. 

Vita Bergen är min kreativa rymd, men även om det är baserat på mina initiala tankar om kreativitet och musik så betyder inte det att jag själv alltid måste vara budbäraren, eller att det bara skulle vara en arena för mig. Tvärt om. Jag vill framförallt inte att Vita Bergen skall vara strikt bundet till varken kön eller sexualitet. 

Därför kommer flera av spåren på nästa skiva vara samarbeten med andra konstnärer, framförallt kvinnliga. På den första låten som släpps sjunger en oerhört begåvad konstnärinna (Josefin Eklund) som aldrig hade sjungit innan vi spelade in den här låten. Jag tror man hör hur fritt det låter. Det är en fin känsla. Den känslan vill jag att alla skall få som bryr sig om att lyssna på Vita Bergen. 

Vi kanske ses"

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Vita Bergen.

Bokningar

My Bergman

my.bergman@blixten.se