William Spetz

”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” hade premiär hösten 2016 och återvände i våras för en rikstäckande, utsåld och hyllad turné som nu setts av över 23.000 personer. Och det märks att vi inte fick nog av William då begäran varit så stor att det nu är klart med en andra turnévända under våren 2018!

Föreställningen är av och med William Spetz där vi får följa med honom under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, flörtkriser och ilandskamper. Vi möter också den prestationssjuka Lisa som måste ha betyget A i allt för att kunna sova om nätterna. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015.

Efter att ha spelats totalt 43 gånger för fler än 23.000 personer är ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” tillbaka i vår igen, och lördag den 3 februari är det återigen nypremiär på Kulturhuset i Luleå – dagen därpå är det dags för Idunteatern i Umeå och turnéavslutet blir den 22 april på Cirkus i Stockholm.

- Jag ser så mycket fram emot att få dela fler kvällar med mormor och publiken. Jag kände mig inte klar med föreställningen efter den första turnén, då det bara blev roligare att spela, så när producenten Jonas frågade om jag ville åka en sväng till så sa jag ja innan han hann avsluta meningen. Nu återstår det bara att se om folk fortfarande vill komma och ta del av berättelsen. Jag hoppas det, hälsar William.

Svenska Dagbladet

"William Spetz är ett slags underverk” ... "William Spetz är inte rädd för känslor, och inte heller fysisk humor. Showen är på en gång sorglig och svettig. Och fylld av en fantastiskt fin närvaro"

Aftonbladet

"En imponerande föreställning"

Dagens Nyheter

"Spetzfundigt. En absolut närvaro…"

Folkbladet Umeå

"När lamporna släcks gråter delar av publiken. En skådespelare på väg i sin karriär. …bland de bättre grejerna han gjort. Hittills. "

Om William Spetz

Komikern och skådespelaren William Spetz är en gigant i sin generation, som genom hårt arbete har blivit folkkär i alla åldrar. Känd från Melodifestivalen, egna program i SVT Play och från sin egen turnerande soloföreställning om mormor, är han redo för ”Den tatuerade änkan” på teaterscenen!

William Spetz har en särskild förmåga att nå fram till människor. Ofta med en medryckande humor som har allvar bakom. Han blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas farfar dör” på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. 

Den senaste tiden har publik efter publik runt om i landet kunnat se den unga komikern och skådespelaren i sin första egna scenföreställning, som gjort succé på turné! ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” heter föreställningen, regisserad av Åsa Lindholm.

”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” har storhyllats av både publik och press och lät publiken följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. Komikern lät fansen i salongen lära känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015. ”William Spetz är ett slags underverk”, skrev Svenska Dagbladet efter föreställningen.

I höst spelar William Spetz i den första teateruppsättningen av den älskade tv-filmen ”Den tatuerade änkan”, på Scalateatern i Stockholm!