Vita Bergen

Vita Bergen brukar kallas för en svensk undergroundsuccé. Och det är precis vad detta indiepopband från Göteborg är – fast i hög fart på väg vidare från underground. Efter utsålda Europaturnéer, en P3 Guld-nominering och ett flitigt roterande av musiken i samma radiokanal är Vita Bergen här för att stanna!

Ni som har sett Vita Bergen live behöver ingen närmare introduktion, ni som inte har sett Vita Bergen, kom och gör det nu!

Debutalbumet "Disconnection" spelades in i Williams etta i Göteborg 2015 och belönades med en P3 Guld-nominering (Årets Pop), internationella skivkontrakt och utsålda Europaturnéer. Uppföljaren "Retriever", som blev till i Los Angeles, släpptes 2017 har lovordats internationellt som ett av de bästa indiepopalbumen 2017. Singeln ”Under the Sun” var en av P3:s 30 mest spelade låtar förra året och singlarna låg dessutom högt på radiolistorna i Europa. Senast var de ute på turné med stöd av Google i Frankrike, England och Spanien.

Sedan debuten har Vita Bergen hunnit med över hundra spelningar och bandet har lyckats göra sig ett namn på den europeiska indiescenen med sina melodiska låtar och sina utmärkande livespelningar. Sångaren William studerar till läkare och byter verklighet titt som tätt, när han lämnar läkarböckerna för att hamna i trans på scenen – något som har resulterat i scenrelaterade hjärnskakningar, spikar i fötterna och självsydda sår ... Här är en liveakt som ger allt!

Vita Bergen kommer från Göteborg och livebandet består av bl.a. William Hellström, Tuva Lodmark (sång/bas/synt) samt Gustaf Gunér (trummor).

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Vite Bergen. Observera att vi inte säljer några biljetter till konserterna, dem köper du via köplänkarna du hittar på denna sida.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2018-11-26