The Umbilical Brothers

I höst återvänder den spektakulära australiensiska humorduon The Umbilical Brothers till Sverige. De kommer till Uppsala, Stockholm, Göteborg och Lund med sin nya föreställning ”KiDSHoW (Not suitable for children)” som är en barnshow för vuxna med sex, våld, knark och fult språk. Duon är kända för att skapa humorkonst genom att sätta ljud till mimik, blanda det med halsbrytande akrobatik och märkliga ljudillustrationer. The Umbilical Brothers har fått strålande recensioner i svensk media. De har beskrivits som “råtalang” (Skånska Dagbladet) och deras hantverk som “bländande skickligt” (Helsingborgs Dagblad) som gav “90 minuters konstant gapskratt” (Gefle Dagblad). 

 The Umbilical Brothers är en komikerduo som består av Shane Dundas och David Collins. De har tidigare besökt Sverige med föreställningarna “Don’t explain” och “Heaven by storm” men i höst är det dags för den nya ”KiDSHoW (Not suitable for children)”.

 Duons nya föreställning har hämtat inspiration från deras prisbelönta barnprogram “The Upside Down Show”. De ville skapa en barnshow för vuxna som innehåller sång, dans och berättelser men med temat sex, våld, knark och fult språk.

 Föreställningar i Sverige:

28 september – Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala
30 september – Chinateatern, Stockholm
6 oktober – Trädgår’n, Göteborg
7 oktober – Lunds Stadsteater, Lund

Rip it up, betyg 4,5 av 5

"Rude, crude and utterly brilliant!"

Australian Daily Review, betyg 4 av 5

"The physical comedy, mime and self-produced sound effects are as brilliant as they’ve ever been with the pair, but there’s a lot more to this show… it’s one of the most complete theatrical experiences you’ll get in a comedy festival."

Glam Adelaide

"The Umbilical Brothers are back on stage with a vengeance! "

Helsingborgs Dagblad, betyg 5 av 5

"Bländande skickligt"

GP, betyg 4 av 5

"Musik, dans, akrobati, galna film- och seriereferenser, absurda ordvrängningar och inte minst, en överdriven användning av låtsad slow-motion, som åtminstone jag är barnsligt förtjust i."

Gefle Dagblad

" Kramp i käken efter 90 minuters konstant gapskratt"

Skånska Dagbladet

"Råtalang"

Örnsköldsviks Allehanda

" Publiken viker sig dubbel av skratt"

Om The Umbilical Brothers

The Umbilical Brothers består av den australiensiska komikerduon David Collins och Shane Dundas, som egentligen inte alls bröder. Collins och Dundas möttes på scenskolan i Sydney 1988 och bestämde sig för att utbildningen för mimare inte var tillräckligt högljudd för dem och att det var dags för en förändring. Idag gör de show av allt och inget. När komikerduon kör igång bjuds det på något helt unikt, nämligen fysisk humor, modern mimteater, halsbrytande akrobatik och märkliga ljudillustrationer. The Umbilical Brothers har turnerat världen över men är extra populära i i hemlandet Australien där de är en nationell institution som folk älskar och drömmer om att vara en del av.

 Duon har bland annat framträtt hos David Letterman i “The Late Show” och hos Jay Leno i “The Tonight Show” samt turnerat med skådespelaren Robin Williams. De har även skapat och lett det prisbelönta barnprogrammet “The Upside Down Show”, vunnit priser på Tokyo International Comedy Festival och uppträtt på Woodstockfestivalen inför 100 000 förvirrade åskådare.