Simon Zion släpper nytt – från Los Angeles

Simon Zion har sedan sin första EP, ”Where Do We Go From Here”, skrivit musik i Los Angeles. Nu har han återvänt hem till sommaren i Stockholm. Med sig har artisten en ny EP vars första singel, ”Ego Avenue”, är ute nu!

Simon Zion åkte från Stockholm till Los Angeles för att skriva med nya producenter och utveckla sitt sound. Nu har han skapat ny musik där Prince-vibrationerna lyser starkt genom låtarna, inte minst i första singeln ”Ego Avenue”.

Singeln är skriven och producerad tillsammans med David Mårtensson som bor i LA sedan tre år tillbaka. Simon har också jobbat med Jakke Erixson (senast aktuell med ”Don't you need somebody” sjungen av Enrique Iglesias) i Red One's studio West Hollywood. Allt det här präglas den kommande EP:n av.

”Hittat rätt i LA”

– Jag har hittat rätt i Los Angeles! Jag älskar viben, människorna och hur man uppmuntras att leva ut sina drömmar. Mitt pophjärta slår just nu för den staden. Men med det sagt så är det minst lika kul att få komma hem svenska sommaren och visa upp sina nya alster. ”Ego Avenue” handlar om dualismen i att vara tvungen att vara en del av den stora maskinen för att få göra det jag gör – musik.

Artisten slog igenom inför en bred publik när han tävlade i svenska ”Idol” 2015. Nu ger Simon Zion för första gången ut material som independentartist och hoppas på ett varmt mottagande av publiken i Sverige!

Texten uppdaterad: 2017-06-07

 

Mer om Simon Zion

Under deltagandet i ”Idol” 2015 haglade juryns hyllningar över Simon Zion. Hans unika stil och starka scennärvaro gjorde honom till en av tävlingens favoriter.

Artisten är född i Ekenäs i Finland och uppväxt i Umeå, men bor numera i Stockholm. Han var kanske en ny bekantskap för ”Idol”-publiken, men har hållit på med musik i nästan hela sitt liv och försörjt sig som musiker i många år. Dels som kompmusiker, men också som gatumusiker i Australien. Han har jämförts med storheter som Kurt CobainBob MarleyJeff Buckley och Sting och har ett brett sångregister och ett välutvecklat gitarrspel.