Seth Meyers

Seth Meyers från Saturday Night Live (SNL) och Late Night är en av humorvärldens mest inflytelserika personer. Den 28 maj gjorde han en exklusiv standup-föreställning i Stockholm. Aftonbladet delade ut 4 av 5 i betyg och skriver att han är en mästare på hantverket. 

Seth Meyers är en av USA:s mest centrala humorprofiler. Han har utsetts till en av världens 100 mest inflytelserika personer av Time Magazine, har en egen tv-show som sänds varje kväll på NBC och har vunnit åtskilliga priser under sina många år på det klassiska humorprogrammet Saturday Night Live. Där slog Seth Meyers igenom i Weekend Update bredvid Amy Poehler och var även showens head writer under åtta år.

2014 lämnade han Saturday Night Live för att ta över som programledare för talkshowen Late Night efter Jimmy Fallon. Parallellt med hans dagliga tv-show är Seth Meyers även värd för stora galor så som Emmy Awards och ESPY Awards på ESPN och uppträder också som standup-komiker runt om i USA.

Mer om Seth Meyers
Seth Meyers är en av USA:s populäraste programledare och manusförfattare. Han har vunnit en Emmy och tre Writers Guild of America Award och är sedan 2014 programledare för den egna talkshowen Late Night på NBC, som han tog över efter Jimmy Fallon. Där har han bland annat haft gäster som Tina Fey, Bill Clinton, Kanye West, Jennifer Lopez och Edward Norton. Den 18 mars gästades han dessutom av svenska artisten Tove Styrke.

Efter att ha arbetat som improvisationskomiker i flera olika humorgrupper fick Seth Meyers sitt stora genombrott när han 2001 började på den legendariska showen Saturday Night Live. Först som manusförfattare och skådespelare och senare som head writer och programledare för det klassiska segmentet Weekend Update tillsammans med Amy Poehler. Seth Meyers stannade på Saturday Night Live till 2014 och nominerades under den här tiden till hela 17 priser för sitt arbete.

2013 och 2014 skrev Seth Meyers manus åt Tina Fey och Amy Poehler när de ledde den stora Golden Globe-galan. Ett arbete som belönades med hans tredje Writers Guild of America Award.

2014 ledde Seth Meyers även den prestigefulla galan Emmy Awards och utsågs till en av världens 100 mest inflytelserika människor av Time Magazine.