Petter på turné i sommar!

Petter åker ut på vägarna i sommar! Den ständigt aktuella rapparen tillika textförfattaren har fler järn i elden än de flesta – och efter ett rekordintensivt 2018 bestående av bland annat 3(!) skivsläpp, 4 singlar och 5 jubileumsgig i rad offentliggör vi nu 13 datum och spelplatser som Petter besöker i sommar.

Den 26 augusti 2018 var på dagen 20 år sedan Petters debutplatta ”Mitt sjätte sinne” släpptes. Samma dag genomförde Petter sitt femte giget i rad på Mosebacketerrassens utomhusscen – och jubiéet firades med ett in i det sista hemlighållet släpp av nya skivan ”9818”, som offentliggjordes direkt då Petter klev av scenen.

Det var ett minst sagt högintensivt år för textförfattaren – utöver de 5 konsertkvällarna på Mosebacketerrassen då han brände igenom hela sin diskografi (tillsammans med en rad gästartister som Sami, Molly Sandén, Madi Banja, Newkid, Linnea Henriksson, Feven, Rusiak och Pee Wee) hann han dessutom med att släppa hela 3 fullängdsplattor och 4 singlar under året, däribland ”Toppen av ett berg” tillsammans med, Madi Banja som idag streamats över 16 miljoner gånger. 

Petter håller samma brinnande tempo även i år, och kort efter sin medverkan i 2019 års upplaga av TV4-programmet ”Så mycket bättre” åker han ut på en Sverigeturné där han besöker 13 städer – och bland annat gör ett nedslag på Trädgår’ns nya sommarscen i Göteborg.

 

 

Mer om Petter

Petter är en svensk hiphopmusiker som debuterade 1998 och har sedan dess släppt nio fullängdare som alla belönats med platina- och/eller guldskivor. 2018 har Petter firat sitt 20-årsjubileum med att bland annat släppa succésingeln "Toppen av ett berg", sammanfatta sin karriär med fem konsertkvällar på Mosebacketerrassen samt släppt hela 3 sammanhängande fullängdsplattor.

Petter har mer järn i elden än de flesta – han är utbildad sommelier, författare, restaurangägare och har gjort succé som berättare.

Petter – Årets Talare 2017
Petter har under flera års åkt landet runt och föreläst på olika skolor och företag, och år 2017 vann Petter pris som Årets talare. Petter är inte bara en av våra mest framgångsrika artister, han är dessutom både författare och en hyllad företagare. Under flera år har han åkt landet runt och föreläst på olika skolor och företag. I sina populära föreläsningar hämtar Petter historier från sitt eget liv för att inspirera åhörarna. 2014 belönades Petter dessutom med Begriplighetspriset för sin bok "16 rader" som hjälpt ungdomar med läs- och skrivsvårigheter, och 2017 vann hann pris i kategorin "Årets talare".

 

Föreläsning: "Artisten, varumärket och entreprenören"

Med sina 13 album, otalet hits, stark entreprenörskänsla och finurlig marknadsföring har Petter varit oavbrutet aktuell sedan genombrottslåten "Vinden har vänt" år ’98. Föreläsningen "Artisten, varumärket och entreprenören" handlar om Petters kreativa entreprenörskap och imponerande artistkarriär och bjuder publiken på en intressant inblick i hans framgångsrika arbetsliv. Dessutom stimulerar föreläsningen till nytänkande och ger tips om hur man håller koll på sitt varumärke och hur sponsring kan användas effektivt.

 

Föreläsning: "Så blev jag artist"

Petter berättar personligt och engagerat om sina koncentrations-, läs- och skrivsvårigheter och om hur han på ren vilja och envishet klarade av skolåren. Genom hiphopen byggde han upp sitt självförtroende och hittade också sitt eget sätt att uttrycka sig på. I den här föreläsningen använder Petter exempel från sitt eget liv när han pratar om vikten av att gå sin egen väg och att ha viljan att övervinna sina motgångar.
Efter den årliga Bokmässan genomförs alltid en enkät där besökarna får betygsätta föredragen. På 2013 års bokmässa fick Petters seminarium 4,9 av 5,0 för "föreläsarens förmåga att inspirera" och 4,8 av 5,0 i helhetsomdöme.

 

Föreläsning: "En hyllning till språket"

Petter är ett levande exempel på hur okonventionella vägar kan leda till en uppskattning för ord och språk. Trots att han knappt kunde skriva sitt namn när han gick i skolan, har Petter idag skrivandet som yrke. I den här föreläsningen berättar Petter om sitt liv utifrån sin musik och nysläppta bok "16 rader". Han förklarar hur hans kärlek till språket föddes genom hiphopen och hur viktigt det är att inspirera folk att hitta nya vägar så att de inte fastnar i samma spår.

 

Vinprovning: "Smaka på Musiken"

Petters och erkände vinskribenten Alf Tumble håller i vinprovningar där frågesport blandas med "blindprovning och fet musik".

 

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Petter.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2019-05-06