Petra Mede

Petra Mede är aktuell på humorfestivalen STAND UP FOR STOCKHOLM och uppträder den 11 oktober på Rival. Petra Mede slog igenom i en amatörtävling i standup 2005. Ett år senare jobbade hon heltid som komiker och sedan dess har utvecklingen och karriären gått spikrakt uppåt. 2007 utsågs hon till bästa nykomling och två år senare till årets kvinnliga komiker på Svenska Stand up-galan.

Petra Mede är känd för sin frispråkiga och vassa humor och var en både hänsynslös och populär deltagare i “Roast på Berns”, där komiker levererade sågningar av kända människor.

Hennes popularitet fortsatte att växa med medverkanden i tv-program så som “Morgonsoffan”, “Parlamentet”, “Högklackat”, “Hjälp!”, “Stockholm Live”, “Cirkus Möller” och den egna talkshowen ”Petra Mede Show”.

2009 axlade Petra Mede det prestigefulla uppdraget att leda Melodifestivalen och följde upp det med att vara värd för Guldbaggegalan två år i rad (2011 och 2012) innan hon 2013 fick det ärorika uppdraget som programledare för Eurovision Song Contest inför 170 miljoner tittare. På julafton 2013 var hon dessutom årets julvärd i SVT.