Pale Honey

I oktober 2017 släppte Pale Honey den efterlängtade uppföljaren; tiospårs-albumet ”Devotion”. I samma veva gick de ut på en höstturné som bland annat når Linköping, Köpenhamn, Reykjavik, Malmö, London, Göteborg, Oslo och Stockholm.

Två år har passerat sedan Göteborgsbaserade Pale Honey – Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor) – släppte sitt kritikerrosade, självbetitlade debutalbum som bland annat genererade en P3 Guld-nominering som Årets nykomling. Snart är bandet redo att släppa ifrån sig uppföljaren; albumet "Devotion" landar den 13 oktober.

De två första singlarna från det nya albumet har redan spelats flitigt på P3: "Real thing" – en explosiv gitarrdriven käftsmäll, och "Why do I always feel this way" – en finstämd popballad med svajiga synthar. 

Den tredje singeln, "Get these things out of my head", handlar om OCD (tvångssyndrom) – något som Tuva har lidit av sedan tidiga tonår. 

Ny låt om OCD

–​ Det är väldigt personligt för mig att prata om detta. Jag ville till och med byta ut texten, skriva en ny som handlade om något annat, när vi skulle spela in sången. Men jag funderade över det ganska mycket, och kände att det kanske var dumt att censurera mig själv på det viset. Vi (bandet) skriver ju musik för att den är sann. Vi skriver för att hantera känslor och händelser i våra egna liv. Mitt ’tillstånd' som jag har varit i är en stor del av min person, och jag vill vara ärlig mot mig själv. Men också ärlig mot andra, OCD är vanligare än vad folk tror och jag vill sprida lite ljus över det. Visa att man inte är ett ensamt och sjukt freak vilket i alla fall jag alltid känt mig som, berättar Tuva Lodmark.

Albumet har skrivits och spelats in i Nacksving Studios i Göteborg, tillsammans med producenten Anders Lagerfors. Han är också livemusiker, som förstärker med gitarr, bas och synth när Pale Honey är på turné. 

Texten uppdaterad: 2017-11-06