Olof Wretling - "Diagnoserna i mitt liv"

Olof Wretling, känd från bland annat "Mammas nya kille" och Klungan, är en av landets populäraste komiker och berättare. Han har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än sex gånger och Vinterpratet ”Diagnoserna i mitt liv” blev så populärt att det år 2016 sattes upp på Rival i Stockholm och togs ut på en rikstäckande turné hösten 2017. Hösten 2018 har Olof varit ute på ännu en rikstäckande turné med ”Diagnoserna i mitt liv”, en publiksuccé som avslutades på Cirkus i Stockholm.

När Olof Wretlings "Diagnoserna i mitt liv” framfördes på Rival i Stockholm fick den ett mycket positivt mottagande både från publik och media som hyllade blandningen av humor, musik och allvar. "Alla borde få höra Olof Wretling berätta om sin uppväxt” tyckte DN och "Diagnoserna i mitt liv är mycket underhållande” skrev Aftonbladet. 

Efter sex utsålda föreställningar i Stockholm följde Olof Wretling upp med en rikstäckande turné under hösten 2017, som bland annat fick betyget 5 (full pott) i Värmlands Folkblad som skrev att föreställningen innehöll ”Stor humor och knivskarpa resonemang” samt ”...att Olof Wretling borde ta den ut på en skolturné för att så ett hopp hos alla unga som har resignerat”. ”Det är tänkvärt, genialiskt och så roligt att skrattet aldrig dör ut", konstaterade Norran. Alla hyllningar och allmän begäran ledde till ännu en rikstäckande turné hösten 2018.

- Jag hade aldrig kunnat drömma om att mina diagnoser skulle bli så populära och att min västerbottniska berättarstandup skulle gå hem hos folk runt om i landet. Det kanske är befriande att få höra min berättelse och ta med sig delar av den in i sin egen vardag? Hur som så är det fantastiskt roligt att jag ska ut på turné igen, nu är det bara en sak som fattas; att jag får vara med i ’Fråga doktorn’, en dröm som jag haft under en längre tid, hälsar Olof Wretling.

"Diagnoserna i mitt liv” är en liveversion av Olof Wretlings hyllade Vinter i P1-program. Allt började då Olof fyllde 40 och bestämde sig för att begära ut sin patientjournal. Han såg framför sig att det skulle komma några A4 men istället började stora bruna vadderade kuvert dimpa ned i brevlådan. Från Majornas Vårdcentral i Göteborg ringde de och undrade om han verkligen ville ha alla journaler utskrivna. Och jo, det ville han...

Med på scenen är Jakob Algesten (Algesten, Isolation Years), som har specialskrivit musiken till föreställningen. För scenisk rådgivning står Birgitta Egerbladh och scenografin görs av Frederic Eklöf.

 

 

 

 

Sagt om "Diagnoserna i mitt liv"

När publiken tjuter av skratt blir det tydligt hur väl Olof Wretling har oss i sin hand. Han hade kunnat fylla 1,5 timme med tokigheter och han hade rivit ner skratt och blivit älskad. Men i stället hade han något viktigt att säga och gjorde det.
UNT

Briljant Wretling
Smålandsposten (betyg 4 av 5)

I en tid som kan kännas lika slätstruken som skjortan på en programledare i TV4:s morgonsoffa, är det befriande att en så genuint märklig person som Olof Wretling har hittat en sådan stor och entusiastisk publik. Bli aldrig normal!
Gefle Dagblad

"Diagnoserna i mitt liv" är lika rolig som viktig. Olof Wretling lämnar ingen oberörd. Det är tänkvärt, genialiskt och så roligt att skrattet aldrig dör ut.
Norran

En berättare av rang. " Det här är hjärtligt underhållande och emellanåt också riktigt känslosamt.”
Piteå Tidningen

Hur är det möjligt att något så allvarligt och tänkvärt kan vara så underhållande?
NSD, betyg 4 av 5

[...] rakt igenom serveras humor och allvar med en precis tonträff. [...] de nittio inuterna formligen flyger fram, tack vare en sällsynt verbalt och mimiskt begåvad huvudperson. Verkligt goda berättare, de som i tal och gestaltning kan beröra, kommer alltid inta en given och älskvärd plats på scenen. Wretlings finess består i att han så ledigt varvar privata erfarenheter med en återkommande tes: vår iver att diagnostisera varandra [...].
Folkbladet, betyg 4 av 5

Ja, det är en så stark föreställning att Olof Wretling borde ta den ut på en skolturné för att så ett hopp hos alla unga som har resignerat
Värmlands Folkblad, betyg 5 av 5

Diagnoser spred eftertanke och skratt
NWT

Alla borde få höra Olof Wretling berätta om sin uppväxt
Dagens Nyheter

Diagnoserna i mitt liv är mycket underhållande
Aftonbladet

[...] en fin humanistisk skildring av uppväxt och hur samhället formar en [...]. Det är utlämnande och tänkvärt och Jakob Algestens specialskrivna musik blir stämningsfulla avbrott. Titeln till trots är budskapet att inte sätta diagnoser på varann, eller sätta varandra på plats. Förhoppningen är att oroliga själar med livlig fantasi och läs- och skrivsvårigheter träffar någon som likt Olofs läkare ger rätt vägledning, utan röda anmärkningar i marginalen. Pekpinnar har aldrig fått människor att växa.
VK


Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se

 


Texten uppdaterad: 2018-10-21