Nova Miller vill lyfta dig

Nova Miller somnade ibland i ett gitarrfodral under turnéer med föräldrarna. I dag, 16 år ung, har hon säkrat sin egen plats på popscenen med låtar som "So good" och "Anything for U". Det självlysande pophoppet är också en grym dansare  och kniper filmroll efter filmroll. En multitalang att hålla koll på!

Med ett röstomfång på fem oktaver sticker den 16-åriga artisten och låtskrivaren Nova Miller ut ur massan. Lägg sedan till att hon spelar flera intrument, är en grym dansare och redan har flera filmroller på sitt cv (exempelvis animefilmen "Your name" ihop med Yohio).

Det här svenska pophoppet föddes in i musiken och växer med den varje dag. Hon har ibland kallats för en "Ariana Grande med gitarr", men musikmässigt är Nova Miller väldigt egen. Hennes poplåtar är tidlösa, utan allt för starka ekon av dagens trender.

Hajpas utomlands

Singlar som "So good" och "Supernova" och senaste "Anything for U" har fångat intresset även utomlands. "Nova Miller är en av de mest lovande akterna som kommer slå igenom härnäst från landet ... och också ett definitivt bevis på att det är något i vattnet i Stockholm", säger redaktören Bradley Stern från PopCrush.com. 

"Anything for U" har fått en musikvideo filmad av internationellt stora namnet Nikeisha Andersson, som har jobbat med artister som Zara Larsson.

Upptäckt som 12-åring

Nova Miller växte upp med två turnerande musikerföräldrar och tog sig inte helt sällan en lur i deras gitarrfodral när hon var liten. Redan som tolvåring blev hon själv upptäckt, då den brittiska låtskrivaren Lolene träffade henne i en dansstudio.

"Supernova" gavs ut ett par år senare, då Nova blivit signad till Universal Records och 21:12 Entertainment. Den unga artisten hämtar inspiration hos hjältar som Aretha Franklin, Diana Ross och Bruno Mars.

Miller brinner för veganism och vill med sina texter lyfta lyssnaren, motverka mobbning och fördomar kring ålder och genus. Missa inte chansen när hon står på en scen nära dig!


Texten uppdaterad: 2017-08-21