En komisk depression – av och med Nour El Refai

Nour El Refais publiksuccé En komisk depression tillbaka i höst!


I slutet av januari inledde en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker en rikstäckande och utsåld turné med den hyllade föreställningen ”En komisk depression”. På allmän begäran förlängs vårturnén till i höst, med några föreställningar i städer som Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro!

Nour El Refai har de senaste månaderna befunnit sig på en rikstäckande och utsåld turné med ”En komisk depression”, vilken har hyllats i media och älskats av publiken. "Det kan vara det mest sömlösa det här landet har sett i den vägen, det befinner sig högt där uppe bland det mest ståuppbegåvade i stort" skrev DN och ”riktigt roligt och rörande” tyckte Barometern som gav Nour El Refais föreställning full pott (betyg 5).

Nu är komikern uppe i 31 föreställningar och över 20.000 sålda biljetter sedan nypremiären i slutet av januari.

Nour El Refai gör humor av allvar

”En komisk depression” tar besökaren genom Nour El Refais uppväxt, utveckling och karriär, hon bryter ner och konkretiserar strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt på ett allvarligt sätt. Föreställningen presenteras av Blixten & Co i samarbete med Riksteatern. Den hade premiär redan våren 2016 och slutade då i 29 utsålda kvällar.

Efter ytterligare en utsåld vårturné 2017 är ”En komisk depression” tillbaka i höst. Den 22 september är det återigen nypremiär på Rival i Stockholm och helgen efter blir det ett kärt återseende hos Stora Teatern i Göteborg. Därefter kör Nour El Refai sin hyllade föreställning på några utvalda scener runt om i landet. 

Nour El Refai: ”Aldrig haft roligare”

Nour El Refai har otroligt kul på scenen – och känner samtidigt hur föreställningen liksom läker henne.

– Jag har aldrig haft roligare på scen, än jag har precis nu. Folk frågar hur jag orkar spela samma föreställning om och om igen. Därför att jag älskar det. Jag skrev föreställningen för att ge barnet i mig upprättelse, berätta hennes historia. Och varje gång jag får chans att göra det så läker jag lite till. Och så får jag dra alla roliga skämt och historier som jag hållit tillbaka i andra sammanhang, hälsar Nour El Refai.


Texten uppdaterades: 2017-05-15

 

Så hyllas vårens föreställningar:

DN

"Det kan vara det mest sömlösa det här landet har sett i den vägen, det befinner sig högt där uppe bland det mest ståuppbegåvade i stort."

Sydsvenskan

"Hemligheten bakom El Refais lyckade föreställning är balansakten mellan skratt och allvar."

Skånska Dagbladet

"Nour El Refai berör verkligen på djupet i sin berättelse om vuxenvärldens svek, om ensamhet och utanförskap."

Corren

"Fullsatt salong. Andlös tystnad växlar mellan skratt, applåder och empatiskt deltagande."

Arbetarbladet

"Ingen skojig slutkläm, inget bortskratt, inget plåster. Tack och lov. Och så befriande och plågsamt modigt, Nour."