Norlie & KKV

Norlie & KKV har lyssnats mer än de flesta svenska artisterna endast besegrade av världsjätten Avicii när Spotify räknade lyssningar här om året. Med sin nya singel ”Säg nåt som får mig att stanna” ger sig de självlärda hitmakarna ut på en större Sverigeturné! Premiären blir på Gröna Lund.

– Vi är väldigt glada över att vi får möjligheten att ge oss ut på turné, för tredje året i rad. Vi har utvecklat vår produktion, vår show och vårt eget artisteri. För all kärlek vi har fått på scenen vill vi ge tillbaka allt och lite till. Peppen har aldrig varit högre och sommaren 2017 kommer bli en milstolpe i vår karriär. Vi och vårt fantastiska band och crew ska bjuda på en show som vi rakryggade kan säga är den bästa vi någonsin gjort. Hoppas vi ses i sommar!, hälsar Norlie & KKV

Norlie & KKV består av Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV) och är en av Sveriges mest framgångsrika duor. Fostrade i ett hiphopsverige präglat av artister som Snook och Maskinen, rörde sig Norlie & KKV tidigt utanför genrens traditionella ramar. 

De mest streamade låten

Det var svårt att undgå Norlie & KKVs hitsingel ”Ingen annan rör mig som du”, som på allvar satte duon på kartan när den släpptes förra året. Låten blev den mest streamade svenskspråkiga låten och den näst mest streamade svenska låten (Avicii knep förstaplatsen) när Spotify summerade sin statistik för 2015. Låten nominerades även till Årets låt både vid Grammisgalan och P3 Guld 2016.  

Medlemmarna i Norlie & KKV är båda från Stockholm. Norlie är uppvuxen på Stora Essingen och redan i tidiga tonåren började han posta egna låtar på hiphopforumet Whoa. Ute i Visättra, Flemingsberg, bodde KKV som gjort en liknande resa. Deras vägar möttes och de började göra musik tillsammans under sista året i gymnasiet. 

Norlie & KKV vann på P3 Guld

2011 slog Norlie & KKV igenom med låten ”När jag går ner” och har sedan dess fortsatt sin resa rakt framåt. 2013 vann de pris som Årets nykomling på P3 Guld och samma år släpptes debutalbumet ”Snart”, som innehåller de framgångsrika låtarna ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”. Båda nåde topp 10 på Sverigetopplistan. Med en hyllad turné och ett uppträdande i folkliga ”Allsång på Skansen” lade de Sverige för sina fötter. 

En av anledningarna till duons framgångar är att Norlie & KKV först och främst är låtskrivare. De skriver personliga texter som de flesta kan relatera till. De har arbetat med artister som Leslie Tay och Cherrie, för att nämna några. Norlie & KKV ingår i nya låtskrivare- och producentkollektivet Blackbird Sound System tillsammans med artistduon Kretsen (David Landolf & Noël Svahn) samt Isak Alverus

Ny låt från Norlie & KKV

Norlie & KKV är självlärda. De köpte sånglektioner som de aldrig utnyttjade, utan lade ner den tiden på att på att vara i studion. De har en bredd i sina låtar och killarna säger själva att om man lyssnar på deras album så får man en ganska bra känsla av vilka de är som personer. 

Våren 2016 släppte Norlie & KKV singeln "Din idiot", som också fick starkt fäste på radio och legat topp tio på streaming- och försäljningslistor. Låten sålde även platina på bara fyra veckor. Sommaren 2016 släpptes Norlie & KKV:s andra album ”Alla våra låtar”, via Universal Music/Svenska Inspelningar.

I år har duon släppt nya singeln ”Säg nåt som får mig att stanna” och drar ut på en större sommarturné! Knyt på dig de dansvänliga skorna!


Texten uppdaterad: 2017-05-05