Newkid tillbaka med mognare sound

Newkid är äntligen tillbaka med ny musik, efter sex år! Den första singeln från nya materialet – ”Kate Moss” – är skriven av Newkid själv och producerad av Vinter.

– I augusti förra året åkte jag och Vinter till Båstad för att göra musik en vecka. I början gick det snabbt men jag minns att Vinter satt fett länge med att få låten att slå ordentligt, så länge att jag la mig i soffan för en quick nap. Jag vaknade sedan till att refrängen bullrar i huset och att jag lite sådär halvvaken lyfte fingret mot taket som typ "japp, där har vi den!" och skrattade, berättar Newkid, alias Alexander Ferrer.

Ferrer skriver allt material själv och det är en mognare Newkid vi får höra nu. En viss del av soundet har blivit aningen hårdare och texterna har formats av de erfarenheter som artisten har utmanats i sedan han släppte första plattan.

Håll utkik här efter nästa steg!

 

Texten uppdaterad: 2017-06-09

Mer om Newkid

Under namnet Newkid gör Alexander Ferrer lyxig r'n'b på svenska och skriver självutlämnande texter till sig själv och andra artister.

Via övertygande gästinhopp till bland andra Ison & Fille, Petter samt Lorentz & Sakarias, mixtape-släpp och förbandsspelningar till världsstjärnor som Ryan Leslie och Bobby Valentino har han blivit frontfigur för en genre som tidigare saknat fotfäste i Sverige.

Debutalbumet "Alexander JR Ferrer", som bland annat innehåller P3-hiten ”Turbulens”, släpptes 2011 och blev en frisk fläkt av r'n'b på svenska. Den guldsäljande akustiska tolkningen av ”Jag gråter bara i regnet” har nått över två miljoner visningar på Youtube.

Newkid har arbetat tillsammans med producenter som Up To No Good och Charlie Bernardo som tidigare varit involverad i internationella monsterhits som ”Written In The Stars” (UK #1) .