Nause

Nause levererade en av 2016 års största låtar med sin singel ”Dynamite”, som streamades över 100 miljoner gånger. Uppföljaren ”Summer Hangover” heter den nyare hitten som sommarpubliken 2017 fick dansa till på festivaler som Bråvalla, Uport och Göteborgs Kulturkalas!

Duon Nause gjorde en av 2016 års största låtar - ”Dynamite”. Den fick inte bara fäste i Sverige, där den toppade både Spotify (peak #8) och radiotopplistan (peak #18) under flera veckors tid, utan tog sig även in på den globala Spotify-topplistan. I slutet av året låg den dessutom topp 20 på både Billboard US Hot Dance/Electronic Songs och Club Chart UK.

Barndomsvännerna Jacob Criborn och Leonard Scheja var tidiga att göra sig ett namn i housevärlden. År 2011-2012 släppte de danssuccéerna ”Made Of” och ”Hungry Hearts” med vilka de gjorde sig förtjänta av både Grammis -och P3 Guldnomineringar.

Nause bjöds in av Youtube

Duon gjorde sitt allra första tv-framträdande på P3 Guldgalan i januari 2017, spelade på den svenska festivalen Stockholm, CA som hölls i Los Angeles i oktober samt på Youtubes stora årliga fest i New York.

2017 har Nause bland annat varit aktuellt med den dansanta poplåten ”Summer Hangover”, där norska artisten OMVR sjunger. Efter sommarturnén har ett antal höst- och vinterdatum adderats. Ta på dig dansvänliga skor ...

 

Texten uppdaterad: 2017-09-14