Miss Li

Miss Li är en svensk popsångerska och pianist som spelar en typ av pianopop som bygger på en blandning av flera olika musikstilar såsom blues-, jazz-, kabaré- och folkmusik.

Miss Li släppte hela 6 singlar och 1 fullängdsalbum mellan hösten 2016-2017 - skivan ”A Woman’s Guide To Survival” hyllades inte minst av publik och fans, men även av press och hitsingeln ”Beautiful” har i skrivande stund åtnjutit en placering på Svensktoppen i hela 49 veckor. Hyllningarna och hitsinglarna har avlöst varandra, och kort efter albumsläppet packades väskorna med scenkläder inför en kritikerrosad vårturné och en lika hyllad sommarturné kort därpå.

Släppet av nytolkningen ”Den vintertid nu kommer” under hösten 2018 markerade dessutom startskottet för en flitig arbetsperiod då de började avverka en lång, lång rad studiotimmar tillsammans med några av världens största producenter och artiser – och det utlovas både ny musik och diverse collabs någon gång under 2019.

 

Skrivet om Miss Li live

"Det bästa du kan se på en scen i vår”
- Kulturbloggen

”Miss Li manglade Uppsalapubliken”
- Upsala Nya Tidning

”Miss Li slår strike efter strike på Falun Bowling & Krog […] Trycket i lokalen har aldrig varit högre."
- Dalarnas Tidningar

"Magiskt - Miss Li!"
- Hallandsposten

"Det bjuds på soul, jazz, rag-time, reggae och indiepop och allt där emellan, och det är inte många som kan röra sig så friktionsfritt mellan olika genrer som Miss Li."
- Nya Wermlands-Tidningen

"Ett par låtar in på spelningen är hela publiken febersmittad och groggy. [...] Miss Li levererar ett set som för alltid tagit sig in min själ."
- Corren

"Smäktande epos i stillsamt mak blandades hejdlöst med cirkuspop och vad som redan blivit coverklassiker ifrån Så mycket bättre. Allt utan skarv och med en sjuhelsikes karisma från såväl band som artisten i fokus. En av våra, för tillfället, absolut största."
- Lidköpingsnytt

"Pardon my French men fy fan i helvetes jävlar så bra Miss Li är!"
- Dala-Demokraten

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Miss Li.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2019-02-25