MEW

I oktober återkommer Mew till Sverige för spelningar i Göteborg och Stockholm. Sedan den senaste Nordenturnén hösten 2014 har Danmarks största rockband släppt det kritikerrosade albumet "+ -” och nominerats till ett av årets bästa liveband i AIM Best Live Act 2015. Det är även klart att Fay Wildhagen är support på spelningarna i Göteborg och Stockholm.


Det hyllade och flerfaldigt prisbelönta danska rockbandet Mew ligger bakom kända låtar som "Satellites”, "Comforting Sounds”, "Am I Wry? No” och "Special”. De har stora mängder fans över hela världen och deras sju album har hyllats i media. Senaste skivan "+ -” släpptes i april 2015 och beskrevs i media som "en fest för öronen” (NME), "Mews mest konstant engagerande skiva” (Pitchfork) och "lika väsentligt som udda” (Classic Rock Magazine).

Mews senaste Nordenturné hösten 2014 möttes av "applåder som lyfter taket och jubel som får öronen att tjuta” enligt Gaffas recensent som delade ut betyget 5 av 6. Hymns recensent skrev att konserten var "så genomträngande vackert att jag skymtar tårar i salongen”.

I höst återvänder bandet till Sverige och spelar på Trädgår’n i Göteborg den 26 oktober och på Berns i Stockholm den 27 oktober. Fay Wildhagen är support på de båda Sverigespelningarna.