Mariette på turné med Diggiloo i sommar!

Mariette sågs senast i Melodifestivalen där hon deltog med låten ”For You” och i sommar är hon en av artisterna på den omfattande Diggiloo-turnén.

Mariettes musikkarriär inleddes tidigt. Redan när hon gick i sjuan bildade hon en sång- och gitarrduo med en tjejkompis. Duon utökades senare till en kvartett som blev coverbandet Performance. År 1999 deltog Mariette i "Sikta mot stjärnorna”, med låten "Let it rain" av Amanda Marshall. Men det skulle dröja innan Mariette blev känd för den stora massan. År 2009 deltog hon i "Idol", där hon slutade fyra. Hon har även jobbat bakom andra artister. 2013 spelade Mariette gitarr i Magnus Ugglas band under turnén Magnus den Store, och under 2014 kompade hon Mellokollegan Ace Wilder på gitarr.

Debuten i Melodifestivalen kom 2015, och Mariette slutade på en tredjeplats. Efter sin tävlan med platinumbelönade låt "A million years" i förra årets musikfest, mötte hon den svenska livepubliken under en rikstäckande sommarturné och nya singeln ”Louder” i bagaget. Året avslutades med en turné tillsammans med Vintergalan där hon bl.a. gjorde ett bejublat nummer tillsammans med Orup.

I år medverkade Mariette i Melodifestivalen för tredje gången i ordningen och och gick direkt till finalen med låten "For You”, skriven av Jörgen Elofsson.

I sommar är Mariette ute på turné runt om i Sverige med Diggiloo.


Kontaktuppgifter
Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Mariette.

Bokning eller frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2018-04-03