Malena Ernman till Dalhalla för 11:e sommaren i rad

I fjol firade Malena Ernman 10 år med sina årliga sommarkonserter i det gamla kalkbrottet Dalhalla. Tillsammans med Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer och Nils Landgren trollband Malena över 14 000 personer under 3 sommarvarma kvällar i juli. 2019 blir inget undantag, då Malena återvänder med gästerna Lisa Nilsson och de två Så som i himmelen-kollegorna Philip Jalmelid och Kristin Lidström.

Malena Ernmans sommarkonserter utanför Rättvik har med sina 10 år i rad blivit en mycket uppskattad tradition hos såväl publik, press och artistkollegor. I olika konstellationer har Malena på Dalhalla setts av över 88 000 personer sedan 2009. Konceptet hyllades förra året som "en underbar form" i Aftonbladet (4+) och precis som föregående år är formen sig lik och med nya gästartister.

– Jag har sagt det förut, men Dalhalla är årets höjdpunkt för mig. Och i år har jag ju med mig tre alldeles otroliga musiker från både jazz- och musikalvärlden. Men vi har gemensamt att vi älskar bra musik, och det ska bli hur roligt som helst att få röra sig fritt mellan allt från barockopera och folkmusik till pop, musikal, you name it. Dalhalla är en magisk och fantastisk plats och varje år är jag så tacksam över att vi får komma tillbaka, hälsar Malena Ernman.

 

Om gästerna

Lisa Nilsson kräver ingen vidare presentation. Hon är en av Sveriges största musiker och har sedan tidigt 90-tal gått i spetsen för svensk soul- & jazzmusik. I höstas avslutade Lisa Nilsson en rikstäckande jubileumsturné för skivan "Himlen runt hörnet" som sågs av över 30 000 personer, och den 14 februari var det premiär för hennes egna föreställning "Kvinnan som är jag" på Rival i Stockholm. En föreställning som tokhyllats av både press och publik.

Philip Jalmelid och Kristin Lidström är två av Malenas artistkollegor från den hyllade musikaluppsättningen av "Så som i himmelen" på Oscarsteatern. Philip Jalmelid prisades den 5 december för "årets prestation" av Sällskapet Stallbröderna. 'Kristin Lidström är med sin blyga ålder om 27 år redan mer rutinerad än de flesta och har utöver sin medverkan i Så som i himmelen bl.a. spelat i "Kristina från Duvemåla" och "Les Misérables".

Magnus Lindgren är ett välkänt ansikte på Malena Ernmans konserter på Dalhalla. Han är en av Sveriges verkliga musikpionjärer som trakterar saxofon, flöjt och klarinett mästerligt. Magnus gedigna utgivning har belönats med en rad utmärkelser genom åren, bl.a. en Grammis och SR:s pris för Årets bästa jazzmusik, och har även gett stora framgångar internationellt. 

Likt föregående år gästas vi återigen av den skönsjungande Beata Ernman, dotter till Malena Ernman. Beata studerar på den välrenommerade sång- och körskolan Adolf Fredrik Musikklasser och har tidigare dansat på Lasse Kühlers Dansskola. Trots sin ringa ålder på 13 år har hon redan hunnit uppträda i många offentliga sammanhang, däribland på Dalhalla och på Allsång på Skansen.

 

Information

Biljettpris från 495kr.

 

Kontaktuppgifter

Frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2019-02-21