Lilla Sällskapet

Lilla Sällskapet släppte sin singel "Över molnen", sitt andra album "Nattdjur" och var ute på en Sverigeturné under hösten 2015.

Lilla Sällskapet, som består av Erik Nordström och Mats Norman, ligger bakom hits som "Om vingarna bär" och "Jag vill ut". Tidigare under 2015 släppte de låtarna "Plan B" med Eboi och "Punkideal".

I slutet av augusti 2015 släppte Lilla Sällskapet sin nya singel ”Över molnen” och bara dagar senare släpptes även deras andra album "Nattdjur".

På det nya albumet har det poporienterade soundet uppdaterats med influenser från en rad olika genrer. Från hiphop till trap och r’n’b.
 Soundet kan ses som ett utryck för den utveckling Lilla Sällskapets medlemmar gjort i och med sina andra projekt - Mats som producent till Maskinen och Mash Up International och Erik som sångare i Ansiktet, men främst handlar det om en naturlig fortsättning av en resa de två vännerna påbörjade redan i ungdomen.


– Vi har alltid rört oss mellan genrer och jag personligen har aldrig förstått mig på människor som bara gör en viss typ av musik. Vad vi än gör tillsammans blir det ändå Lilla Sällskapet. Vi har vår dynamik, säger Mats Norman.


Sammanlagt har deras låtar ungefär 15 miljoner spelningar på Spotify.

Biografi

Lilla Sällskapet är helt ny pop på svenska. I musiken hörs tydliga spår av åttiotalets new wave och postpunk likväl som modern klubbmusik som baltimore club och dancehall. Eller som duon själva utrycker det: "A-ha, Mauro Scocco och Liquid Liquid på ryggen av en jättelik fågel som dundrar ut över ett episkt Lejonkungen-landskap i en glödande solnedgång av laser".

Lilla Sällskapet består av sångaren Erik Nordström och producenten Mats Norman. De kommer båda från Uppsala och gick i skolan tillsammans. Numer bor de ihop i en lägenhet i Bredäng i Stockholm. Gruppen debuterade på nyårsafton 2010/2011 med singeln "Genova", hösten 2011 kom hitsingeln "Morgonen efter" och i början av 2012 "Om vingarna bär".

I maj 2012 kom äntligen debutalbumet ”Om vingarna bär”. Albumet innehåller förutom ovan nämnda singlar även den stora hitsingel ”Jag vill ut” som blev en av årets mest spelade låtar på P3, utmändes till veckans smash hit på NRJ och har runt fem miljoner lyssningar på Spotify. 

”Lilla Sällskapet består av två snillen och en synth. Typ. Och ibland krävs det inte mer än så för att skapa ett underverk” skrev Aftonbladet om debuten och gav skivan fyra plus.

Våren 2014 släpptes singeln "Nattdjur". 

I slutet på augusti 2015 kom den nya singeln "Över molnen" och bara dagar senare släpptes deras andra album "Nattdjur".

Sammanlagt har Lilla sällskapets låtar spelats över tio miljoner gånger på Spotify.