Lilla Namo med nytt sound

Lilla Namo slog igenom med kaxiga genusflippen ”Haffa guzz” - som blev en omedelbar succé och såg till att Lilla Namo var namnet på allas läppar. Sedan urtunga ”Höj volymen”, debut-EP:n ”Tuggare utan gränser”, hyllningarna, utmärkelserna. Artisten har arbetat med artister som Petter, Mack Beats, Rosh, Linnea Henriksson, Timbuktu och Ison & Fille. Ett gediget bagage med respekt, med andra ord.

Under vintern kom singeln ”Förlåt”, där Lilla Namo återuppfinner sig själv. Hon tar flera steg närmre sången, och visar upp ett både förnyat och mognare sound. Uttrycket har utvecklats, men kärnan är kvar i hennes konstnärskap. Hon ger oss samma kompromisslösa lekfullhet.

I vår spelar Lilla Namo på Umeå Open-festivalen i Umeå.

Texten uppdaterades 2017-03-02

Biografi

Lilla Namo stod för ett av de största genombrotten i musiksverige 2012. Debutlåten – den kaxiga genusflippen "Haffa Guzz” – blev en enorm succé och spelades flitigt på radio. Hennes snillrika och kompromisslösa rimstil utsågs till "Årets svenska rap” av Musikguiden i P3 och hon blev rejält omskriven i media. I slutet av 2012 kom singeln "Höj volymen”, som Nöjesguiden kallade för Sveriges svar på Jay-Z:s klassiker “99 Problems” och som utsågs till “veckans bästa” av SVT:s PSL. Kingsize Magazine utnämnde henne till "en av Sveriges mest spännande kvinnor”. 

2013 släpptes debut-ep:n "Tuggare utan gränser” och Lilla Namo medverkade på låtar av bland andra Petter och Mack Beats. Kvittot på hennes succéår kom i början av 2014 när hon utsågs till Årets Nykomling på P3 Guld-galan. 

Under 2014 släppte Lilla Namo också singlarna "Ny Bil" och “Min” med Blen på sång och den 3 december sände SVT “Dom kallar oss artister” med Lilla Namo i fokus.

Våren 2015 var Lilla Namo ute på den hyllade turnén Ikväll är vi kungar tillsammans med bland annat Rosh, Petter och Ison & Fille.