Arkiv: Leveleleven - The Real Group & Rajaton

The Real Group och Rajaton, två av världens ledande vokalmusikgrupper, gav en gemensam konsert i Stockholm under namnet Leveleleven. Föreställningen på Rival i Stockholm var en unik chans att uppleva elva av Nordens främsta a cappella-sångare i ett underhållande och inspirerande samarbete. Den livesändes även online via Cineplay.se.

The Real Group från Sverige och finska Rajaton tillhör båda världens främsta vokalgrupper. De har sammanlagt släppt inte mindre än 33 album och sedan tio år tillbaka bildar de också den gemensamma supergruppen Leveleleven. Tillsammans skapar de energifyllda, känslostarka och underhållande föreställningar med smittsam sångglädje.

 

Om The Real Group
Den svenska vokalgruppen The Real Group har varit verksam i över 30 år och på sitt senaste album "Three decades of vocal music" sammanfattar de sin långa karriär. De är sedan länge väletablerade världen över för sin förmåga att skapa varierade, lekfulla och uppfinningsrika arrangemang av bland annat jazz, pop och svensk körmusik.

The Real Group har gett ut 19 album, belönats med Povel Ramels Karamelodiktstipendium, representerat Europa vid invigningen av Fotbolls-VM i Japan/Sydkorea 2006, anlitats i kungliga evenemang och EU-högtidligheter, haft en egen tv-serie på TV4 och anordnar dessutom egna internationella utbildnings- och konsertfestivaler.

The Real Group består av Emma Nilsdotter, Katarina Henryson, Anders Edenroth, Morten Vinther och Janis Strazdins.


Om Rajaton
Den finska vokalgruppen Rajaton låter sig inte begränsas av några genrer eller gränser. De sjunger julsånger, jazz, pop, evergreens och egenskrivna låtar med samma entusiasm.

Gruppen bildades i Helsingfors 1997 och består av Essi Wuorela, Virpi Moskari, Soila Sariola, Jussi Chydenius, Hannu Lepola och Ahti Paunu. Alla har vitt skilda musikaliska bakgrunder i allt från klassisk musik och folk till pop och rock.

I Finland är Rajaton ett stort popfenomen, vars låtar ofta placerat sig högt på topplistorna. Sextetten har även uppträtt över hela världen och släppt 14 album som sammanlagt sålts i ungefär 400 000 exemplar.