Gustaf Sjökvists Kammarkör tillsammans med Benny Andersson på turné!

Det är nu klart att Gustaf Sjökvists Kammarkör med Benny Andersson vid pianot och Cecilia Rydinger Alin som dirigent ger sig ut på turné med start i september. Hösten 2015 gjordes två utsålda konserter i Stockholm och nu ska även Uppsala, Gävle och Västerås alltså erbjudas de uppskattade konserterna. Det kommer dessutom göras ytterligare en konsert i Stockholm.

Hösten 2015 släpptes skivan Kärlekens Tid med musik av Benny Andersson och texter av Björn Ulvaeus, Kristina Lugn, Ylva Eggehorn och Tim Rice. I samband med att skivan släpptes gjorde Gustaf Sjökvists Kammarkör med Benny Andersson vid pianot och Cecilia Rydinger Alin som dirigent två utsålda konserter i Eric Ericsonhallen i Stockholm. Dessa ligger nu till grund för höstens konserter som förutom musik av Benny Andersson, innehåller musik av bland andra Hugo Alfvén, Anna Cederberg Orreteg, Gösta Nystroem, Ingvar Lidholm och Jan Sandström. Tillsammans besöker de fyra orter; Uppsala, Gävle, Västerås och Stockholm.

Gustaf Sjökvists Kammarkör är en av Sveriges främsta körer som har bedrivit omfattande turnéverksamhet i Norden, Europa, Afrika, Nordamerika och Asien. Repertoaren har till stor del kommit att innehålla nutida musik, bland annat uruppföranden av verk från kompositörer som Sven-David Sandström, Lars Edlund, Thomas Jennefelt samt Paula af Malmborg Ward m.fl.

Cecilia Rydinger Alin är en av Sveriges ledande musikpersonligheter, med ett brett verksamhetsfält som dirigent, pedagog och som administrativ ledare inom musikområdet. Hon är rektor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, sedan 2008 dirigent för OD samt sedan 2004 ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.