Johan Rheborg

Johan Rheborgs är en av landets populäraste komiker. Hans standup-turné "Rheborg" kallades bland annat “fullständigt halsbrytande komik” (Expressen) och "magiskt” (NSD). Nu är han aktuell som huvudrollen i succéföreställningen "En man som heter Ove".

Johan Rheborg är en av svensk humors mest centrala gestalter. Han har stått på standup-scener sedan 2006, spelat i otaliga filmer, pjäser och tv-serier och skapat flera älskade karaktärer, som Percy Nilegård, Kenny Starfighter och “Fredde” i “Solsidan”. Som manusförfattare har Johan skapat populära humor-serier som “Allt faller” och "Jättebästisar” och han är dessutom en populär föreläsare.

Expressen

"Fullständigt halsbrytande komik."

Barometern, 4 av 5

"Roligt på ett smart sätt. Modigt och oerhört fint. "

Nya Wermlands Tidning, 4 av 5

"Gripande och roligt med Rheborg. "

NSD, 4 av 5

"Magiskt med Rheborg. Jag har bara gott att säga om kvällen. "

Arbetarbladet, 4 av 5

"Rheborgs komiska styrka ligger i iakttagelser och ett bombardemang av träffsäkra adjektiv. "

Värmlands Tidning, 4 av 5

"Det känns som att tjuvläsa Rheborgs dagbok."

Kristianstabladet, 4 av 5

"Johan Rheborg fick Kristianstadspubliken med sig hela vägen. "

Om Johan Rheborg

Johan Rheborg har i över 20 år varit en av landets mest omtyckta komiker och skådespelare. Han har skapat klassiska karaktärer så som Percy Nilegård, “Morran”, Kenny Starfighter och “Fredde” i TV4:s succéserie “Solsidan”. Han har dessutom nominerats till en Guldbagge för bästa manliga huvudroll i Killinggängets film "Fyra nyanser av brunt”.

Johan Rheborgs komikerkarriär började i humorgruppen Killinggänget tillsammans med bland andra Henrik Schyffert och Robert Gustafsson i början på 90-talet och tv-serier som "I manegen med Glenn Killing", "NileCity 105.6", "Percy tårar" och "Torsk på Tallinn - En liten film om ensamhet".

På tv har Johan Rheborg medverkat i bland annat "Parlamentet", dramaserien "Cleo" och humorserien "Hjälp". Han har också spelat i långfilmerna "Känd från tv", "Kenny Begins" och "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

På scen har Johan Rheborg bland annat medverkat i musikalerna "Rock of Ages”, "Singin' in the Rain" och "Little Shop of Horrors" samt i pjäserna "Gifta vänner", "Mellanrum" och "Nattpromenad" på Stockholms stadsteater.

Han har även gjort shower som "Rhapsody in Rock", "Tältprojektet" och "Uggla Rheborg Ulveson".

2013 släppte Johan Rheborg fotoboken "Backstage" och gjorde den hyllade humor-serien "Allt faller" tillsammans med Jonas Gardell och Henrik Schyffert. Han samarbetade återigen med Henrik Schyffert i SVT-programmet "Alla är fotografer", vars andra säsong är nominerad till tv-priset Kristallen.

Våren och hösten 2014 turnerade Johan Rheborg med sin hyllade standup-föreställning “Rheborg” och i slutet av året medverkade han i radions julkalender "High tower”. Han har också de senaste åren gjort stor succé som den udda figuren "Morran”, mamma till Robert Gustafssons karaktär Tobias, i humorserien "Morran och Tobias”. Programmet är nominerat till två tv-priser på Kristallen.

Nu är Johan Rheborg aktuell som huvudrollen i succéföreställningen "En man som heter Ove".