Heisenberg

Helena af Sandeberg och Peter Haber spelade under våren 2018 huvudrollerna i Simon Stephens romantiska komedi "Heisenberg". Efter succéer på både Broadway och West End är det dags för föreställningen att sättas upp på Scalateatern i Stockholm i regi av Tereza Andersson, känd för bland annat prisbelönta "Änglar i Amerika" och "Motortown"

"Heisenberg", skriven av den välrenommerade dramatikern Simon Stephens, spelas på Scalateatern i Stockholm under vintern och våren 2018. Vi möter Georgie (Helena af Sandeberg) som kysser den då vilt främmande Alex (Peter Haber) i nacken när han sitter och läser tidningen på en bänk utanför centralstationen. Det blir startskottet för en resa som utspelar sig under fem turbulenta veckor där de bådas världar ställs på ända.

Tereza Andersson beskriver "Heisenberg" som "en romantisk komedi där det enda säkra är det osäkra": - Hon är en charmig lögnare som är ute efter pengar. Han har satt sitt liv på paus och glömt hur man trycker på play igen. När deras vägar korsas förändras allt och inget blir sig någonsin likt.

Pjäsen har sedan uppsättningen på Broadway rönt stora framgångar och fick nyligen ta plats i det anrika West End i London. Under våren 2018 är det dags för föreställningen att inta Scalateatern i Stockholm.

Jag känner i dessa tider att jag längtar efter att gestalta historier med hopp i, när vår värld är så mörk. Heisenberg är en sån historia, det är en lite skev och inte alls rosenskimrande kärlekshistoria mellan 2 alldenes vanliga och ovanliga människor. Den berättar i det lilla om det stora tycker jag. Och att få spela den tillsammans med Peter känns som en sån ynnesthälsar Helena af Sandeberg
 Recensionscitat:
"En bit av West End flyttad till Vasastan"
- Svenska Dagbladet

"Skickliga skådespelare som skapar romantik"
- Aftonbladet

"Båda skådespelarna övertygar storligen."
- På Scen
 


 

Smakprov från föreställningen:


Information:
Föreställningen är ca 1 timme och 40 minuter lång utan paus.
 


Medverkande:
Georgie Helena af Sandeberg
Alex Peter Haber
Dramatiker Simon Stephens
Översättning Lucia Cajchanova
Regi Tereza Andersson
Scenografi & ljus Lars Östbergh
Kostym Annsofie Nyberg
Musik & ljuddesign Dan Andersson
Mask Erika Nicklasson

 


Kontaktuppgifter

Frågor info@blixten.se
Press press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2018-03-26