GES

GES bjöd på flera unika spelningar 19-22 och 28-29 juli 2017, i Borgholms Slottsruin på Öland! Såhär skrev trion inför de unika showerna: 

"Det var en av våra kompisar som fyllde jämnt en sommar för några år sen och då bestämde vi oss för att repa in några covers av hans favoritlåtar och dra dem till kaffet. Vi hade inte setts på ett tag och inte spelat ihop på sådär tio år. Minns att det blev en väldigt speciell stund och kanske kände och tänkte vi samma sak alla tre – varför gör vi inte det här oftare när det är så här kul?

Den där oförklarligt kittlande känslan i magen återkom med full kraft när vi i somras plötsligt stod tillsammans på Skansens scen. I slutspurten av Orups allsångstimme fick vi till det igen. Två låtar. Glada leenden och en öronbedövande allsång i publiken.

Men precis som en tonårings första darrande kärleksäventyr tog det ju slut innan vi ens hade börjat. Va? Var det allt? Men vi har ju fler låtar som bara ligger där och aldrig spelas…

Så fick vi plötsligt erbjudandet att spela i Borgholms Slottsruin i sommar. En spelplats där vi alla tre upplevt många magiska sommarkvällar och som garanterat är en av landets absolut finaste scener. Kunde vi tacka nej till möjligheten att få ta det längre än på Skansen i somras? Till att få visa mer än den där darrande tonårsdebutanten? Till att återigen få göra en hel konsert med förspel och allt?

Såklart kunde vi inte det!

Kanske kan det till och med bli lite gos efteråt…"

ANDERS GLENMARK    THOMAS ORUP ERIKSSON    NIKLAS STRÖMSTEDT


Mer om GES

GES nådde enorma framgångar under 1994/1995. Inte minst med låten “När vi gräver guld i USA”, som under fotbolls-VM 1994 blev en stor sommarplåga och i dag skulle kunna jämföras med en fotbollens nationalsång.

GES sålde över 500 000 album och turnerade 1995 under en slutsåld sommarturné. Efter framgångarna med GES så fortsatte medlemmarna Anders, Niklas och Orup framgångsrikt med sina egna projekt.


Texten uppdaterades: 2017-08-07