Arkiv: Fay Wildhagen

Fay Wildhagens debutalbum "Snow" hyllades i media och hon turnerade hösten 2015 i Sverige som support åt Danmarks största rockband Mew. På norska P3 Gull-galan nominerades hon till Årets nykomling.

Unga Fay Wildhagen har det senaste året lyfts fram som en av Norges största talanger av flera framstående musikpersonligheter. Hon blev dessutom framröstad av den samlade norska branschkåren till en andraplats i Musiknyheters omröstning över vilka artister som de trodde mest på under 2015. Debutalbumet "Snow" släpptes 1 juni 2015 och hyllades med betygen 5/6 av både Aftenposten och Gaffa samt hela 8/10 av Musiknyheter.

Med bara en enda singel i bakfickan bokades hon till tjugo norska festivaler samt stora utländska festivaler som Roskilde och Storsjöyran – och det är just live som Fay verkligen måste upplevas. Konserterna är en dynamisk resa med allt från lugna låtar med sköra fingerspelspartier till låtar med höga, vilda elgitarrspartier – och allt ackompanjerat av hennes unika röst och hennes fantastiska band.

Gaffa gav hennes utsålda releasekonsert på Parkteatern en solklar 6/6 och skrev såhär om spelningen:

– Det tar inte lång tid innan hennes roll, scenpersonlighet och ständiga skicklighet bekräftas (...) det slutar i ansikten fyllda med tårar då och då och även undertecknad står med en klump i halsen. Man blir verkligen glad av en så tacksam och konstnärlig människa.

Hösten 2015 nominerades Fay Wildhagen till Årets nykomling av norska P3 Gull.