Eva Dahlgren

Eva Charlotte Dahlgren Attling är en svensk sångerska, låtskrivare och barnboksförfattare. Eva har själv skrivit text och musik till en stor del av sina låtar, samt sjunger och spelar instrument.

Debuten 1978 var inspirerad av folkmusik och schlager medan Evas stil under 80-talet blev mer rockig. Kännetecknande för hennes låtar är det djupa kontraalt med brett register samt att hon genom att sjunga nära mikrofonen skapar en intim viskningssång, ibland med hörbara suckar och andetag.

Evas musik och närvaro brukar betecknas som äkta, ofta tolkat i termer av själslig nakenhet. Hon har under karriären återkommit till en religiös tematik i sina texter, och som i "Vem tänder stjärnorna" och "Jag är Gud" finner en helighet i självet genom att bejaka större och okontrollerbara krafter vilket uppnås när hon släpper fram sitt sanna jag.

Eva Dahlgren har under årens tagit emot otaliga priser och utmärkelser. Hon har haft mod att prova saker som andra har avrått från och hon har haft mod att tacka nej när andra har pushat på.

Kanske just därför hon är idag en av våra mest uppskattade artister.

 

 


Kontaktuppgifter
Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Eva Dahlgren.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2018-10-16