Dotter

Dotter är rösten bakom den mäktiga låten ”Evolution”. Svenskan började göra låtar med olika producenter över nätet när hon fortfarande bodde hemma. Nu satsar supertalangen allt på sin egen musik – och att ta ut den på livescenerna!

Artisten och låtskrivaren Dotter är här för att stanna. Johanna Maria Jansson började skriva musik tidigt, inspirerad av föräldrarnas skivsamling som spände mellan Led Zeppelin och Enya hemma i Arvika.

Hon spelade in med olika producenter över nätet, men gav sig till sist av till Stockholm, där hon gick en sångutbildning på välkända Kulturama och började satsa ännu större på sin musikkarriär.

I dag skriver Dotter musik både åt sig själv och andra. Hennes signum är modern pop med coola texter, som lyfts av en pampighet och en organisk ljudbild som lånar från 1960- och 70-tal.

Ihop med producenten Dino Medanhodzic och ibland låtskrivaren Jade Ell har hon släppt ifrån sig låtar som ”My Flower”, ”Dive” och ”Creatures of the Sun”. Dotter har också jobbat med Londonproducenten Michael Angelo, som arbetar med artister som Sam Smith och Lady Leshurr.

Dotters senaste singel ”Evolution” handlar om viljan att göra förändringar i sitt liv – och att utvecklas i samband med det på ett personligt plan. En resa som artisten själv nyligen har gjort.

Sommaren 2017 har Dotter spelat live på exempelvis Arvika Hamnfest.

 

Texten uppdaterad: 2017-08-21