Den tatuerade änkan

Föreställningen Den tatuerade änkan handlar om Ester - en kvinna i övre medelåldern med vanan att skämma bort såväl sin bufflige man som barn och barnbarn. Mitt i julfirandet dör Esters faster och det blir början till ett nytt liv. Fasterns lägenhet, garderob och pengar ger Ester en möjlighet att födas på nytt och börja sätta sig själv i första rummet.

Den tatuerade änkan är en föreställning om vägen från omöjligheternas rike till möjligheternas. En feelgood-föreställning för alla som tror att de passerat bäst före-datum för att få en andra chans.

 

Änkan Ester gestaltas av Ann Petrén, de uppvaktande kavaljererna spelas av Björn Kjellman och i övriga roller ser vi Emma Peters, Henrik Johansson och William Spetz. För manusbearbetning och regi står Jonna Nordenskiöld, mask görs av den tvåfaldigt Guldbaggebelönade och Oscarsnominerade Love Larson – och Jenny Ljungberg är kostymdesigner.

 

Föreställningen, som är baserad på SVT:s Emmy-belönade tv-film ”Den tatuerade änkan”, framförs för första gången i en professionell scenversion. 

Föreställningen är 2 timmar lång, inklusive paus.

 

Kreativt team

Jonna Nordenskiöld - Regi/manusbearbetning          
Anna Vnuk - Koreografi
Bengt Gomér - Scenografi      
Joel Sahlin - Kompositör/Musikaliskt ansvarig
Johan Sundén - Ljusdesign
Håkan Brollan Söderström - Ljuddesign
Jenny Ljungberg - Kostymdesign
Love Larson - Mask/Perukdesign
Anja Liedtke - Rekvisita