Amanda Fondell tillbaka – med singeln ”Naked"!

Amanda Fondell är tillbaka! I en gyllene miljö för framgångsrik popmusik – Los Angeles – har artisten som vann ”Idol” för några år sedan hittat sitt ultimata solosound. Ett bevis är nya singeln ”Naked”, som handlar om att bryta ner fasader.

– ”Naked” handlar en situation där en kompis byggde upp en värld med lögner. En fasad som man försöker bryta, där jag berättar att jag vill bara se dig och din nakna själ, så som du är skapad, berättar Amanda Fondell.

Fondell är 22 år, från Linderöd, och en mycket uttrycksfull artist. Hon imponerade stort när hon medverkade i ”Idol” 2011 – så pass mycket så att hon vann hela tävlingen! Efter medverkan i ”Idol” släpptes singlar och album som sålde platina tre gånger om.

Amanda Fondell har nyligen kommit hem från Los Angeles, där hennes amerikanska förlag BMG har sin bas. Där har hon producerat klart sin musik tillsammans med Robin Grubert. Men hon har även arbetat med andra artisters musik och medverkat på låtar som ”Smoke” med Didricks och Axwells ”Barricade”, för att nämna några.

Just nu är Amanda Fondell aktuell med nya singeln ”Naked" som låter lite annorlunda än det hon gjort tidigare. Artisten beskriver det själv som soundet hon har letat efter. Låten är skriven av Amanda Fondell själv, Andreas Roos och Linnea Södahl. Producerad av Robin Grubert och mixad av James Krausse i Los Angeles. 

Det kommer mera ...

 

Texten uppdaterad: 2017-03-30