Adam Kanyama - svensk hiphops framtid

Adam Kanyama har kallats för svensk hiphops framtid av Timbuktu. 2016 släppte han singlarna "Molly" och "Wifey" ihop med Toju (Dirty Jens). Kanyama spelar också huvudrollen i filmen "Medan vi lever".

Det kommer antagligen aldrig gå att bevisa fenomenet som kallas för ”medfödd talang”, där en individ vid första ansats visar sig ha en naturlig fallenhet för ämnet eller uppgiften i fråga. Men när det är Adam Kanyama som är talangen i fråga är det svårt att förneka att Norsborgssonen alltid haft rappandet i sig.

Kanyama har bland annat fått ett kvitto på sin förmåga genom att vinna en nordisk raptävlingen Rap It Up. Han är en del av kollektivet OIAM, som står bakom EP:n "Lyxproblem" - vilken bland annat innehöll singeln "Avundsjuka" som har över 13 miljoner spelningar på Spotify.

Texten uppdaterades 2017-02-27.

Biografi

Adam Kanyama har trots sin ringa ålder hunnit vinna den nordiska tävlingen Rap It Up, hyllas av Timbuktu som svensk hiphops framtid, uppträda som förband till Nicki Minaj på Annexet i Stockholm och bli utsedd till favorit på SVT-bloggen PSL.

Våren 2012 släppte artisten den bejublade debutsingeln "The Golden Child" och i början av juli 2013 kom den Chords-producerade singeln "På riktigt" som Andres Lokko på Svenska Dagbladet tycker är ett "obestridligt bevis" för att musiken "år 2013 faktiskt inte förlorat ett uns av sin vikt".

Adam Kanyamas debut-EP ”Jag mot världen” släpptes i början av 2014, inspelad tillsammans med vännen och producenten Rizbeats. Han medverkade också på Timbuktus album "För livet till döden" i låten "A till A".

Tillsammans med Samboii och Gedz bildar Adam Kanyama kollektivet OIAM, som hösten 2014 släppte EP:n "Lyxproblem” och singeln "Avundsjuka” som har över 13 miljoner spelningar på Spotify.

Adam Kanyama fick en ny hit med låten "Bara för i natt" 2014, som har drygt 2 miljoner spelningar på Spotify. 2015 samarbetade Adam Kanyama med Ivory och deras EP "Assasinos" är "så bra att det tåras i ögonen" enligt Nöjesguiden. Under 2016 har Adam Kanyama släppt singlarna "Molly" och "Wifey". Han har också blivit skådespelare, med huvudrollen i filmen "Medan vi lever".