Adam Kanyama – Svensk hiphops framtid

Det kommer antagligen aldrig gå att bevisa fenomenet som kallas för ”medfödd talang”, men när det är Adam Kanyama som är talangen i fråga är det svårt att förneka att Norsborgssonen alltid haft rappandet i sig.

Kanyama har trots sin ringa ålder hunnit vinna den nordiska raptävlingen Rap It Up och bildar tillsammans med Samboii och Gedz kollektivet OIAM, som står bakom singeln "Avundsjuka" med över 13 miljoner spelningar på Spotify.

Utöver det har Kanyama hyllats av Timbuktu som svensk hiphops framtid samt agerat förband till Nicki Minaj på Annexet i Stockholm och bli utsedd till favorit av SVT-bloggen PSL.

Adam Kanyamas debut-EP ”Jag mot världen” släpptes i början av 2014, inspelad tillsammans med vännen och producenten Rizbeats. Han medverkade också på Timbuktus album "För livet till döden" i låten "A till A".

Kanyama fick en ny hit med låten "Bara för i natt" 2014, som har drygt 3 miljoner spelningar på Spotify. 2015 samarbetade Adam Kanyama med Ivory och deras EP "Assasinos" som enligt Nöjesguiden är "så bra att det tåras i ögonen". Under 2016 har Adam Kanyama släppt singlarna "Molly" och "Wifey" och återvände i början av sommaren 2018 med singeln "Kan inte stoppas".

Utöver musiken har han hunnit bli skådespelare, med huvudrollen i filmen "Medan vi lever".

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Adam Kanyama.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se

 


Texten uppdaterad: 2018-10-01