Treater

Blixten & Co presenterade våren 2012 Treater – en komisk trilogi om hur svårt det kan vara att få till något så enkelt som en trevlig familjehelg. Treater bestod av tre fristående pjäser som gav tre olika perspektiv på samma historia och hade premiär på Intiman i Stockholm den 17 mars 2012. För regi stod Emma Bucht och på scen kunde vi se Josephine Bornebusch, Erik Johansson, Johan Rheborg, Maria Kulle, Vanna Rosenberg och Johan Ulveson.

De 3 pjäserna, som alla var fristående från varandra, var skrivna av den engelske dramatikern Alan Ayckbourn och heter i original The Norman Conquests. Alan Ayckbourn är en av Storbritanniens mest spelade dramatiker, han har skrivit över 75 pjäser och översatts till 35 språk.

Pjäserna regisserades av Emma Bucht, som tidigare bl.a. regisserat Jonas Karlssons pjäser Nattpromenad och Mellanrum och När Harry mötte Sally på Stockholms Stadsteater och Kvarteret Skatan på Rival och Riktiga Män på Maxim. Scenograf var Zofi Nilsson, ljusdesign Ellen Ruge och kostym Clara Ahlström.


Pressröster om Treater:

"MAN HAR ROLIGT OCH KÄNNER SIG SMART"
DAGENS NYHETER

"EN MYCKET BRA OCH VÄL BALANSERAD ENSEMBLE, NOGGRANT REGISSERAD AV EMMA BUCHT."
EXPRESSEN

"SKRATTFEST HELA DAGEN PÅ INTIMAN"
KULTURBLOGGEN

"SKRATTSALVORNA DUGGAR TÄTT"
KATRINEHOLMS-KURIREN

"ETT IMPONERANDE TEATERBYGGE"
BORÅS TIDNING