The Last Bounce

I våras avslutade Bounce - Sveriges mest framgångsrika danskompani genom tiderna - sin succékarriär med fem slutsålda shower i Ericsson Globe den 23-25 april. The last Bounce är inte någon försynt teaterviskning. Över 300 dansare medverkade och sammanlagt 55 000 besökare såg gruppens sista storslagna show tillsammans. 

Bounce bestod av Alvaro Aguilera, David Dalmo, Joe Jobe, Filmon Michael, Fredrik Rydman, Ambra Succi och Jennie Widegren.

De träffades som tioåringar på en dansklubb i Västerås och följdes senare åt till Balettakademien, långt innan det fanns streetdansutbildningar. 1997 träffade de Karl Dyall som tyckte att de borde ses och utbyta kunskaper. Bounce hade bildats.

Pressröster om The Last Bounce: 

”BOUNCE HAR GJORT EN RESA FRÅN GATAN TILL GLOBEN. MED HJÄLP AV VIDEOPROJEKTIONER, CATWALK OCH EN FÖRSTÄRKNING MED NÄRA 300 DANSARE LYCKAS ENSEMBLEN FÅ ARENAN ATT KÄNNAS INTIM.”

SVENSKA DAGBLADET

”GRUPPENS KRAFT, INDIVIDENS RÄTT, EGENSINNIGHETENS STYRKA. NÅGOT BÅDE SCHYSST OCH GENERÖST SOM LÄMNAS VIDARE TILL ANDRA. DANS I STORT FORMAT, MEN MED HJÄRTA I VANLIG MÄNNISKOSTORLEK.”
EXPRESSEN