Så mycket bättre 2017 och rikstäckande turné våren 2018

Tomas Andersson Wijs bästa tid är nu och 20 år in i karriären har han byggt en publik och en låtskatt utan genvägar. Förra året såg vi honom i sitt egna SVT-program ”Tomas Andersson Wij spelar med”, där han mötte kollegorna Peter LeMarc, Veronica Maggio, Timbuktu och Lars Winnerbäck på Vasateaterns scen. Under 2017 har Tomas turnerat både som soloartist och i olika konstellationer – senast en rad hyllade konserter med Helen Sjöholm. Just nu är Tomas högatuell som deltagare i ”Så mycket bättre”.

Den 16 februari, på veckan 20 år efter debuten, släpper Tomas sitt tionde album, ”Avsändare okänd”, en skiva han har spelat in under längre tid, med Deportees som kompband. Kort därefter, den 22 februari, går Tomas största turné hittills av stapeln i Jönköping. En rikstäckande turné där han under flera stopp gästas av norska poeten, låtskrivaren och vokalisten Trygve Skaug.

- Jag väntar otåligt på att den ska börja, säger Tomas Andersson Wij. ”Vi kommer göra saker, musikaliskt och visuellt, som jag inte gjort tidigare. Jag har med mig ett gäng fantastiska musiker men det blir inte den vanliga rockbandssättningen.”

 

Tomas tolkningar i "Så mycket bättre"

 

Tomas Andersson Wij - Hälsingland

 


Texten uppdaterad: 2017-12-11