Tomas Andersson Wij på sommarturné

Tomas Andersson Wij åker på sommarturné, med en succékantad vårturné bakom sig och nytt album i bagaget.

Häromveckan avslutade TAW en bejublad vårturné med två minnesvärda kvällar på Södra Teatern i Stockholm. I sommar får publiken en ny chans att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst – Tomas och en gitarr.

I våras släppte Tomas ”Splitter, Vol. 1”, ett sorts specialalbum med det bästa av tidigare outgivna + nyskrivna låtar till andra artister, som Freddie Wadling, Sara Zacharias, Rikard Wolff och Bo Kaspers Orkester. Den äldsta låten är från 1999 och den senaste skrevs härom året.

Den senaste singeln från plattan, "Just idag känns du nära (Saras sång)", premiärspelades på Diabetesgalan i TV3 och skrevs för Sara Zacharias. Texten handlar om hennes far, Ted Gärdestad, och blev så personlig att Sara, trots att hon älskar låten, inte klarade av att sjunga den.

Även låten ”När solen färgar juninatten”, en Sven Ingvars-tolkning från Tomas medverkan i programmet Så mycket bättre, har väckt mycket känslor hos lyssnarna, och den har legat på Svensktoppen i över nio månader.

Förutom soloturnén som drar igång i juli är Tomas är också aktuell med en duoturné med Mauro Scocco i sommar. TAW är en av de svenska artister som turnerar allra mest, och Mauro Scocco har inte gjort en turné sedan 1989. Nu gör de gemensam sak på tio väl valda sommarscener under 2019.

 

Tomas Andersson Wij spelar med: Mauro Scocco

Tomas Andersson Wij är en av de svenska artister som turnerar allra mest. Mauro Scocco har inte gjort en turné sedan 1989. Nu gör de gemensam sak på tio väl valda sommarscener under 2019.

– De här kvällarna ska bli enkla och lekfulla, inte allt för noggrant förberedda. Jag gillar att sitta vid en bardisk med Mauro och snacka. Han kan vara väldigt rolig, kärv och uppriktig. Vill att det ska kännas lite som ett barsamtal som bryts för musik då och då, säger Tomas Andersson Wij vars Sven-Ingvars tolkning från Så mycket bättre, När solen färgar juninatten, har legat på Svensktoppen i över nio månader.
 
De två artisterna kommer varva stora hits med mer oförutsägbara låtval, och det kan även dyka upp någon helt nyskriven låt.
 
– Jag ser fram emot att få spela med Tomas och Lovisa och inte minst uppleva våra fina spelställen i sommarsverige som är noga handplockade, säger Mauro Scocco.
 
Turnéplan Taw & Mauro
3 juli – Stålboms Konditori, Falkenberg
4 juli – Sofiero Gård, Helsingborg
5 juli – Kronovalls Vinslott, Kronovall
6 juli – Kavaljersparken, Kalmar
7 juli – Warfsholm, Gotland
17 juli – Ulkeröds Gård, Hedekas
18 juli – Stadsträdgården, Örebro
19 juli – Brunnsparken, Sätra Brunn
20 juli – Parksnäckan, Uppsala
13 augusti – Trädgår’ns Sommarscen, Göteborg
15 augusti – Mosebacketerrassen, Stockholm
 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Tomas Andersson Wij. Observera att vi inte säljer några biljetter till konserterna, dem köper du via köplänkarna du hittar på denna sida.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2019-06-11