Slapstick

”När världen är uppochner är det bäst att stå på huvudet”

En ny slags underhållning landade på Rival i februari 2010. Eller inte helt ny kanske, men en modernisering av världens äldsta: fysisk komedi, brutalunderhållning och timing – SLAPSTICK, med ett ord.


Tre av Sveriges främsta fysiska skådespelare, Morgan Alling, Dag Andersson och Lars Bethke, samlade sig till en uppvisning i totalt halsbrytande akter där de prövade både sina egna och omvärldens gränser. Under namnet Missing Link stod de för första gången på samma scen – Rival på Mariatorget. För regi och scenbild svarade Peder Bjurman.

Som tre förvirrade figurer kämpade de mot världens fysiska lagar och försökte hitta en enkel utväg ur sin ständiga otur. Men för varje försök ställde de till det ännu värre. En värld ledde till en annan med nya villkor och regler. Tyngdlagen hade upphört, de föll handlöst, men uppåt. Det var rått, utmanande och ibland riktigt vackert.

Föreställningen var långt ifrån traditionell slapstick som vi känner den från stumfilmens storheter. Det här var en ny hybridform som hämtat inspiration från cirkus, dans, parcour, klassisk komedi och nyskapande teater.