Sarah Dawn Finer på turné med ”The Finer Summer Tour”

Sarah är en av Sveriges mest älskade och hyllade artister samt låtskrivare. Utöver karriären inom musiken är hon dessutom en framgångsrik programledare där hon bland annat axlat uppdrag som ”Melodifestivalen” och ”Så ska det låta” samt hyllats för sitt skådespeleri i musikalen ”Cabaret”. Och nu är det klart att Sarah äntligen beger sig ut på sommarturné igen!

Med flera guldsäljande soloalbum och framgångsrika soloturnéer har Sarah Dawn Finer cementerat sig som en av Sveriges mest folkkära artister. Men hon slutar inte att imponera där. Hennes CV sträcker sig även långt med olika programledaruppdrag. ”Melodifestivalen”, ”Så ska det låta”, ”Sarah’s sound of musicals” och SVT:s julvärd är några av Finers uppdrag i TV-rutan. Som skådespelare har hon hyllats för rollen som Sally Bowles i musikalen ”Cabaret”.

2015 var året då Sarah senast var på en akustisk sommarturné. Den här gången tar hon med sig ett fyrmannaband bestående av Per Lindvall, Ola Gustafsson, Jonas Gröning och Per Björling. Sarah kommer bjuda på låtar från hela sin repetoar men även något nytt och kanske en och annan favorit…

- Av allt det jag gör så är ändå det här kärnan; att få sjunga mitt eget material. Det känns som att komma hem igen. Konserten kommer bli härligt personlig med musiken i fokus, och om man verkligen vill veta vem jag är live, både som person och artist så säger jag, varmt välkommen till dessa konserter. Hoppas vi ses där ute i sommar!, hälsar Sarah.

 

Ingen vinter utan Sarah Dawn Finer!

Efter förra årets slutsålda succé, som enbart landade i tre städer, är det nu klart att  "Winter Songs" kommer åka på en omfattande turné i år och landa i tolv städer runt om i landet.

– Det är en ynnest att kunna göra livekonserter igen! Nu när jag varit ute i sommar och spelat mitt originalmaterial utomhus, så längtar jag efter att få spela mitt vintermaterial igen i dessa fina konsertarenor samt att denna gång infria publikens önskemål och kunna åka till fler städer. Att få sjunga dessa vackra låtar och texter, med detta magiska band, är det bästa jag vet, hälsar Sarah.

Kvällen är fylld av originalmusik men även tolkningar varvat med berättelser från Sarahs egna, personliga upplevelser genom åren. De flesta låtar som framförs är hämtade från hennes två klassiska vinterskivor “Vinterland” och “Winterland”.

Med sig har hon Sveriges mest meriterade musiker; Jesper Nordenström (keyboard), Per Lindvall (trummor), Lovisa Samuelsson (keys, sång), Ola Gustafsson (gitarr) och Fredrik Jonsson (bas).

Turnéplan "Winter Songs"
22 november – Örebro, Conventum Kongress
23 november – Jönköpings Konserthus
29 november – Varberg, Arena Varberg
30 november – Stockholm Waterfront
1 december – Uppsala, UKK
3 december – Gävle Konserthus
6 december – Luleå, Kulturens hus
7 december – Umeå, Idunteatern
12 december – Helsingborgs Konserthus
13 december – Malmö Live
14 december – Malmö Live
17 december – Göteborg, Rondo
19 december – Kalmar, Kalmarsalen

 

Kontaktuppgifter

Frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2019-08-23