Sarah Dawn Finer

Artist, Låtskrivare, Arrangör, Producent & Skivbolag

Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn Finer ger ut ny musik, har en egen podcast "Talk To Me", är engagerad i "Don't Stop The Music" och högaktuell som jurymedlem i Talang. I sommar är hon på turné med Diggiloo.

Bokning & Press

Songs For Comfort; ett musikprojekt av och med Sarah Dawn Finer - en EP inspelad och arrangerad för piano/stråkar & sång. EP:n är den första i ordningen (i vad som planeras komma att bli fler olika temaskivor med denna sättning) under namnet ”Songs For”. Den första singeln ”Be Gentle” är en originallåt skriven av Sarah Dawn Finer, Stefan Örn & Johan Kronlund. Det är den första engelska orginallåten från SDF som är släppt på 10 år, med undantaget av "Rise with me".

Om Sarah Dawn Finer

Musik/Teater/TV
SDF har som skivartist och låtskrivare sex guldsäljande soloalbum med album och singelettor bakom sig. Samt många framgångsrika soloturnéer med hitlåtar både på svenska och engelska. Hon har samarbetat som låtskrivare och artist med några av de största i Sverige genom åren på duetter och co-writes, och även skrivit låtar till filmer och andra artister.
Hon har sjungit på de största galorna, för kungligheter och för över 200 miljoner människor i ”ESC" finalen 2013. Efter att hon hade etablerat sig som en av våra mest folkkära musikartister genom att bygga sin egen publik, så har hon också skördat framgångar som hyllad programledare för några av Sveriges största musikprogram, såsom t.ex ”Melodifestivalen” och ”Så ska det låta”, tre gånger vardera. Hon har också hyllats som skådespelerska på både scen i t.ex "Cabaret" och skärm, i så väl drama och musikal, som humor.
Sedan december 2019 är Sarah dessutom egen skivbolagsboss och just nu aktuell med EP:n "Songs For Comfort" den första i en serie av "Songs of..." som ges ut via hennes egen label. Hon har även blivit konsertproducent samt jobbar mycket för att tillsammans med olika musik- och kulturorganisationer för att bidra till pandemins påverkan gällande den svenska musikscenen, bland annat i och med projektet "Don't Stop The Music".
Våren 2021 är SDF även aktuell som ny jurymedlem i Talang 2021 på TV4 samt fortsätter med sin framgångsrika, hyllade och egenproducerade intervjupodcast "Talk To Me", som hade premiär 2020.
Sommaren 2021 är SDF på turné med Diggiloo.

Nyheter

Fler nyheter
23 aug 2019

Ingen vinter utan Sarah Dawn Finer!

I fjol blev det ett kärt återseende för Sarah Dawn Finers älskade vinterkonserter där hon bjuder på en musikupplevelse som inte lämnar någon oberörd. Med sig...

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Sarah Dawn Finer. Observera att biljetter endast går att köpa via köplänkarna du hittar på denna sida.