När Huawei skulle lansera sin nya mobiltelefon Honor 7 kom de in som en utmanare på marknaden för att slåss med de redan etablerade jättarna Apple och Android. För att förmänskliga utmaningen skapades ett samarbete med Petter som ständigt utmanar sig själv inom både musik, träning och entreprenörskap. Kampanjen togs fram på mycket kort tid och tar sig ut både röligt och i bild.


– Vi har lanserat Honor i vissa nordiska länder redan. Det har varit väldigt framgångsrikt och kompletterar Huaweis produktportfölj med en tydlig position på marknaden. Det siktar vi på att lyckas med i Sverige också, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei i Sverige. 

Den nya kampanjen kommer att rulla i en rad medier, som tv, digitalt och utomhus. 
– Vi jobbar med all tänkbar media för att få en 360-effekt. Vi kommer också att synas nära konsumenterna med aktiviteter i köpcentrum. Vi har inte varit de som synts mest tidigare, men nu kör vi den största kampanjen någonsin. 

Att Huawei valt Petter som ambassadör för märket handlar om att han vågar utmana sig själv och ge sig in på ny mark. 
– Han har visat mod vid många olika tidpunkter i sitt liv. Han är ett föredöme för såväl unga som äldre. Vi ser honom som definitionen av modig, vilket är precis vad Honor handlar om, säger Peter Lundkvist. 

Kampanjen har tagits fram på väldigt kort tid, och Peter Lundkvist är nöjd med resultatet. 
– Jag briefade upp vår byrå för fyra veckor sedan och nu sitter vi här med hela kampanjen. Det har varit ett enormt tight samarbete och det är just det som bygger en stor del av framgången. Ingen trodde att det var möjligt, men nu är det klart.

För att uppmana och uppmuntra allmänheten att anta sina utmaningar skapades en gemensam tävling. Med 10 000 kr och en Honor 7 telefon i prispotten fick man skicka in sin motivering och berätta om den utmaning man behövde stöd för att genomföra.

Vinnaren blev Anna som gått från att inte ens kunna springa fem kilometer till att nu ta sig an ett terränglopp på cykel på 36 mil! Det tycker vi är riktigt inspirerande och imponerande! Belöningen fick hon ta emot av Petter själv i samband med en av hans konserter.