Russell Peters

Russell Peters återvänder i april till Sverige med sin nya show ”Almost Famous”. Den kanadensiske komikern är en av världens mest framgångsrika och har tidigare slagit publikrekord i Kanada, Storbritannien, Australien och Singapore. Han är även aktuell i den hyllade filmen ”Chef” och som domare i den populära komeditävlingen ”Last Comic Standing”.

Russell Peters säljer ut arenor på fyra kontinenter och är enligt Forbes den tredje mest framgångsrika komikern i världen. En av hans senaste succéer är världsturnén ”Notorious”, som dessutom blev en bakom kulisserna-dokumentär i fyra delar, ”Russell Peters vs. The World”, som finns att se på Netflix. I sina standup-rutiner brukar Russell Peters blanda kvicktänkta kommentarer till publiken med universella ämnen som fungerar lika bra i Singapore som i Sverige. Som kanadensare med indiskt påbrå tar han gärna upp etnicitet och får publiken att både skratta åt och reflektera över vanliga fördomar.

Om Russell Peters
Russell Peters slog igenom 2004 när en av hans första större shower började få spridning på nätet. Därefter har det gått fort. Han var den första nordamerikanen att uppträda med standup i Indien och han har gjort föreställningar i bland annat Förenade Arabemiraten, Australien, Kina och Sydafrika och varit fältartist för de amerikanska trupperna.

Russell Peters var tidig med att ta sina föreställningar till stora arenor och blev den första komikern som sålde ut Air Canada Centre i Toronto. Han har också slagit publikrekord i Australien, Singapore och Storbritannien.

Russell Peters tidigare standup-shower "Outsourced”, "Red, White and Brown” och "The Green Card Tour: Live From the O2 Arena” finns utgivna på dvd och "Notoriuos” finns på Netflix tillsammans med dokumentärserien "Russell Peters vs. The World”.

Han har också medverkat i inte mindre än 17 filmer och över 30 tv-program.