Renaida

Melodifestivalsaktuella Renaida karakteriseras av en fängslande, kraftfull röst, påtaglig karisma och ett smittsamt skratt. Den 3 februari kan vi se och höra henne inleda den första delfinalen. Därefter drar hennes karriär igång på allvar. Och den 20-åriga artisten är minst sagt redo.

Renaida föddes i Tanzania och flyttade vid fyra års ålder till Nyköping med sin svenska adoptivmamma Helen. Det märktes snabbt och tydligt att hon var full av musik. Redan i förskolan var hon i sångsammanhang den som hördes mest av alla barn.

– Jag var lucia, tomte, pepparkaka – you name it, skrattar hon. Tyckte om att showa. Mina första idoler var Nanne Grönwall – hon sjöng bra och var cool – och The Ark, som var mystiska och egna.

Senare fortsatte det med luciatåg, där hon också fick uppskattning. Hon gick också och tog trumlektioner, samt dansade street, balett och jazz. Det var solklart att hon i högstadiet skulle gå ett program med sånginriktning. Hon var dock i början ganska tillbakadragen och föreslog aldrig sig själv för solosång på en klasskonsert.

Renaida blev uttagen till 2016 års upplaga Idol där hon charmade oss alla. Sedan dess har hon spelat ”Safa” i musikalen Aladdin och den 3 februari inleder hon Melodifestivalens allra första delfinal med låten ”All The Feels”.

– Det känns lite som om Melodifestivalen är mitt ”slutprov” inför svenska folket. Men samtidigt vet jag att det är efter det som allt egentligen börjar. Vi har skrivit många låtar under det gångna året och efter Melodifestivalen kommer vi att börja släppa singlar. Visst har jag stundtals varit otålig, men i dag är jag glad att vi har tagit det lugnt.

 


Texten uppdaterad: 2018-01-16