Plura

Under hösten 2017 har Plura spelat föreställningen ”En man av hjärtat” på Scalateatern i Stockholm som är en 2,5 timmar lång föreställning med massor av musik samt mellansnack med personliga, ingående och hittills hemliga berättelser kring låtarna. Nu är det klart med en turné våren 2018!

Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Under 2016 tog bandet en paus men Plura fortsatte med sin egna kreativa process som resulterade i en vårturné runt om i Sverige och nu även i en föreställning på fast scen i Stockholm under hösten 2017. Plura och regissören Hugo Hansén möttes redan för ett år sedan för att prata om föreställningen, ett lyckat möte som utmynnat i ett mycket nära samarbete. Hugo gjorde regidebut med ”Fröken Julie” på Gotlands nation i Uppsala år 2000 och fortsatte sedan regissera fler uppsättningar som amatör och 2007 fick han fast anställning vid Stockholms Stadsteater där han bland annat regisserat ”Petra von Kants bittra tårar” och ”Cabaret”. 

Manus: Plura Jonsson
Regi: Hugo Hansén
Bandet: Axel Jonsson Stridbeck – kapellmästare, gitarr, körsång, Freja Drakenberg - slagverk, akustisk gitarr, körsång, Marcus Arborelius - klaviatur, körsång, Zackarias Ekelund - trummor, körsång, Jonatan Lundin - bas, körsång.

Texten uppdaterad: 2017-11-06
 

Såhär hyllas föreställningen i pressen:

DN 5+

""Låt oss få det överstökat med en gång: ”Plura - en man av hjärtat” är en jättebra föreställning. Rolig, mänsklig, mörk." Arrangemangen är genuina och bandet är ungt."

Aftonbladet

"Plura showdebuterar med en fin föreställning om livet och karriären ...tar sin självbiografi med sig upp på scen för att fläta ihop historier ur livet med centrala låtar ur karriären. Mest handlar det förstås om musiken. Och musikern och sångaren Plura har de facto inte låtit så här inspirerad på väldigt länge."

Expressen

"Det är nervigt, skört och avskalat."

Kulturnytt

"Vi kanske ses igen och skriver om slutet på historien” sjunger Plura, som en besvärjelse inför det faktum att det inte går. Och, ja, han pratar om Bodil Malmsten, som betydde så mycket för honom, han sjunger den långa, fina Blues för Bodil Malmsten om känslan av att leva på fingertoppen av handen."