Petra Marklund

Hösten 2015 släppte Petra Marklund nytt material på svenska som hyllades i media som "bäst just nu” (Gaffa) och "bäddat för en ny succé” (Expressen). Under våren 2016 var hon ute på en Sverigeturné, som beskrevs som "högklassig underhållning" (UNT) och "fick konserthuset i gungning" (Arbetarbladet).

Petra Marklund har i tio års tid varit en av Sveriges största artister och musikexporter. Hennes låtar har över 120 miljoner spelningar på Spotify, hon har erövrat världen under artistnamnet September och hon invaldes nyligen till Stockholm Hall of Fame på Arlanda.

Efter tre års tid återvände Petra Marklund som soloartist. Den 18 september släpptes singeln "Som du bäddar” och 13 november kom hennes nya album "Ensam inte stark” som förutom discoglitter och pampiga poplåtar också visar upp en mörkare sida. Albumet har skapats tillsammans med bland andra Ludwig Bell, Joakim Berg, Linnea Henriksson, samt Michel Flygare och Tobias Jimson från Nonono. 

– För mig är den här skivan det största steget jag tagit i min karriär, både textmässigt och låtskrivarmässigt. Det är mycket mer personligt och lyssnarna kommer lära känna mig genom musiken, säger Petra Marklund.

Med sitt nya låtmaterial och hits som "Händerna mot himlen”, "Baksmälla”, "Mikrofonkåt” och "Kärlekens tunga” på repertoaren gav sig Petra Marklund i början av 2016 ut på en Sverigeturné för att fira sina tio år som turnerande artist. 


Pressröster om Petra Marklund live:

Dagens Nyheter

"Marklund hittar hem i vemodig Eva Dahlgren pop"

Upsala Nya Tidning

"maffig underhållning"

Helsingborgs Dagblad

"en mogen röstakrobat"

Göteborgs-Posten

"en kompetent och snygg show med bra tempo"

Expressen

"Sylvasst formulerat och bortom euforiskt energiskt framfört"

Arbetarbladet

"fick konserthuset i gungning"