Pale Honey

Pale Honey är ett svenskt rockband från Göteborg bestående av Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor).

Duons karriär startade då vännerna träffades i grundskolan och började efter uppmuntran från sin mattelärare spela musik ihop. Eftersom instrumenten var nya för dem blev de första låtarna enkla i sin uppbyggnad vilket idag hänger kvar och de kallar själva sin stil för "minimalistisk rock".

2014 gav duon ut sin debut-EP "Fiction" som följdes av festivalspeningar i både Tyskland och England. Året därefter kom deras hyllade självbetitlade debutalbum som ledde till att Sunday Times Culture har lyft fram duon som en "Breaking act". Samma år släppte de sin första singel "Youth" som resulterade i att bandet nominerades i kategorin "Årets nykomling" på P3 Guld.

Duons andra album "Devotion" släpptes i oktober 2017 och för det albumet nominerades Pale Honey till "Årets grupp" och "Årets rock" på P3 Guld.

Nyheter

Fler nyheter
16 okt 2019

Pale Honey live i Köpenhamn, Göteborg och Stockholm i mars nästa år!

Flerfaldigt P3 Guld-nominerade bandet Pale Honey (Tuva Lodmark och Nelly Daltrey) har gått tillbaka in i studion med producenten Anders Lagerfors för att spela...

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Pale Honey.