18 dec 2020

Agenturen ROA blir en del av All Things Live

Agenturen ROA blir en del av All Things Live

Svenska agenturen ROA köps upp av bolaget All Things Live och blir därmed en del av Nordens ledande underhållningsbolag. Förvärvet bidrar till synergieffekter i att producera ännu mer än tidigare, jobba med större svenska och nordiska produktioner samt att utveckla nya grenar i verksamheten.

Efter en längre dialog mellan agenturen ROA har och All Things Live är det nu officiellt att ROA blir en del av bolaget och kommer att representera den svenska komikerdelen. All Things Live är Nordens ledande underhållningsbolag med fler än 100 anställda som producerar liveunderhållning av olika slag i Danmark, Norge, Sverige och Finland.

– Jag är väldigt glad att vi äntligen på bästa sätt nu blir en del av All Things Live. Det är ett steg i helt rätt riktning för ROA som bolag, för våra klienter och för vår personal. Att få möjligheten att växla upp till vår absoluta potential känns bra och rätt. Detta är det ultimata kvittot på det fantastiska jobb som personal och vi som bolag gjort under alla år. Jag är spänd och förväntansfull för vad som komma skall, säger Sabina Donoukará, vd för ROA.

I All Things Live ingår även bolaget Blixten & Co och Norges ledande komedibolag, Standup Norge, med sitt flaggskepp ”Latter", vilka ROA kommer att jobba väldigt tätt med för att tillsammans utveckla humorbranschen i hela Norden. All personal kommer att jobba kvar, förändringen är att All Things Live går in som helägare. Något som ROA är positiva till, då de blir mer oberoende i branschen och tydligare förutsättningar till utveckling.

– Vi har ägt detta bolag i 13 år nu och någonstans är det dags för oss att kliva ned som delägare och bara få vara komiker. Vi lämnar över flaggan till några som verkligen kan göra ROA till det mesta vi kan bli. Extra spännande känns såklart det nära samarbetet vi kommer att ha med våra nordiska grannar, säger Johan Glans.

– Det känns fantastiskt kul att ROA som startades av ett gäng komiker i min källare för 13 år sedan, nu får vingar genom att ingå i All Things Live och möjligheten att lyfta till nya höjder, säger David Batra.

– Det är med glädje och stolthet vi välkomnar ROA och de många begåvade komikerna in i All Things Live-familjen. Vi ser fram emot att stärka vår gemensamma plattform i Sverige samt utbyta talanger, produktioner och erfarenheter även över de andra nordiska länderna, säger Henrik Berndtson, All Things Live Sverige.

ROA är en en agentur och management som grundades 2007 av Johan Glans, David Batra, Thomas Järvheden, Özz Nûjen, Hasse Brontén och Måns Möller. Tillsammans med vd:n Sabina Donoukará har de alla varit delägare i bolaget. Agenturen förser stora som små evenemang och produktioner med komiker, programledare, konferencierer, moderatorer, föreläsare, skådespelare, manusförfattare, och författare.

All Things Live grundades 2018 och består av ett antal ledande nordiska liveunderhållningsföretag i Danmark, Norge och Sverige. All Things Live har fler än 100 anställda och täcker hela spektrumet från norska komiker och komediproduktioner till svenska musikaler och danska stand-up evenemang, finska och svenska elektroniska musikfestivaler samt arenakonserter. Gruppen representerar över 200 lokala artister på exklusiva kontrakt, marknadsför normalt 4000 lokala och internationella evenemang med mer än 1 miljon sålda biljetter per år och har ingått ett antal partnerskap med stora företagskunder.