13 okt 2020

Pale Honey gör fyra Sverigegig i november!

I fredags släppte flerfaldigt P3 Guld-nominerade Pale Honey albumsingeln ”Some Time, Alone”. Den 6 november släpper Göteborgsbandet, som består av Tuva Lodmark, Nelly Daltrey och Anders Lagerfors, sitt nya och tredje album. Dagen efter releasen intar de scenen på Pustervik i Göteborg följt av ytterligare gig i Stockholm 14 november, Malmö 20 november och Lund 21 november. Biljetterna släpps idag kl. 10.00.

"Vi kan knappt tro att det är sant att vi ska få åka ut och spela! Den senaste tiden har verkligen fått oss att inse att vi inte bara älskar att spela live, det är också livsnödvändigt. Det kryper i kroppen av längtan, vi har så mycket att visa er! VI SES I NOVEMBER <33333”

Pale Honeys kommande tredje album släpps alltså den 6 november. Precis som bandets tidigare låtar och album är det producerat av Anders Lagerfors i hans Studio 2, som huserar i Nacksving Studios i hjärtat av bandets hemstad Göteborg. Singelomslaget är liksom de tidigare singlarna illustrerat av Nelly Daltrey.

Pale Honey har tidigare släppt ”Set Me Free”, ”Treat You Good” och ”Killer Scene” som singlar från kommande albumet.

Speldatum
7 november - Göteborg, Pustervik
14 november - Stockholm, Slaktkyrkan
20 november - Malmö, Babel
21 november - Lund, Mejeriet

Om Pale Honey
Pale Honey från Göteborg består av Tuva Lodmark (sång och gitarr), Nelly Daltrey (trummor) och Anders Lagerfors (gitarr, bas och synth). Pale Honeys uppmärksammade debut-EP ”Fiction” släpptes våren 2014. Ett år senare släppte bandet sitt självbetitlade debutalbum som fick fina recensioner och generade en P3 Guld-nominering i kategorin Årets nykomling. Hösten 2017 släpptes bandets andra album ”Devotion” som även det möttes av strålande kritik, bland annat i DN (”Livsbejakande mörkermelodier”, Sonic (”Kärnfull rock från en duo fulltankad av attityd”) och Nöjesguiden (”Tuva Lodmark och Nelly Daltrey förtjänar er uppmärksamhet”). Musikmagasinet GAFFA lyfte fram Pale Honey med orden ”BÄST JUST NU” och att inget annat svenskt band låter som dem. De fick därefter dubbla P3 Guld-nomineringar för Årets rock och Årets grupp. Pale Honey har sedan dess varit support till Iron & Wine’s Skandinavienturné, uppmärksammats av ingen mindre än Iggy Pop i hans egna radioprogram, spelat på Roskildefestivalen och medverkat på DR:s (Danmark Radios) TV-sända gala. Förutom turnéer i Sverige och Europa har bandet även gjort spelningar i USA och Hongkong.

Följ Pale Honey
http://www.palehoney.com/

https://www.facebook.com/palehoney/

Instagram @palehoney