18 mar 2020

Per Andersson gör enmansrevyn Räkhäst på Lorensbergsteatern

Per Andersson gör enmansrevyn ”Räkhäst” på Lorensbergsteatern i höst – premiär 24 september! 

Per Andersson har med åren lockat hela Sverige till skratt i allt från TV-program som Grotesco, Parlamentet och julkalendern – till scenproduktioner som Book of Mormon, Rock of Ages, och senast ART tillsammans med Johan Rheborg och Henrik Schyffert. Till hösten är det dags för Per att återvända till sin hemvist med den nyskrivna enmansrevyn ”Räkhäst” – biljetterna släpps på fredag kl 12:00! 

Per Andersson är kanske mest känd som en av frontfigurerna i det flerfaldigt prisbelönta humorkollektivet Grotesco. Med en outtömlig energi och fingertoppskänslig fräckhet som sina kanske främsta signum har han med åren både underhållit och upprört i produktioner för både stora och små – från allt mellan rollen som hela Sveriges tomte i 2019 års julkalender – och det ökända sketchnumret ”Kuk i hatt”. 

Under 2019 samt våren 2020 har Per Andersson spelat teaterföreställningen ”ART” tillsammans med Johan Rheborg och Henrik Schyffert för utsålda hus i hela landet, men nu är det alltså dags för Per att inta scenen på Lorensbergsteatern i sin hemvist Göteborg – med sin första helt egna enmansrevy Räkhäst. 

 Räkhäst är en symbol för den där livliga och gränslösa fantasin man har som barn, men som man kanske kväser lite för mycket som vuxen. Jag hittade en lapp i en byrålåda som jag hade skrivit när jag var 10 år, och på den stod det just Räkhäst. Jag har ingen aning om vad det kom ifrån eller vad jag tänkte, men jag gillade ordet, säger Per Andersson. 

Räkhäst får vi en inblick in i Per Anderssons hjärna – med allt vad det innebär. Vi kommer kastas rakt in i hans tankevärld och slängas mellan galna karaktärer, sketcher, kupletter och vilda infall genom en förstaklassig humorkavalkad. 

– Räkhästen är en hyllning till fantasinDet är mycket som är bra med vuxna grejer, men kanske tappar vi för mycket av det där härliga fantiserandet som barn har?, fortsätter Per. 

Räkhäst regisseras av Anna Vnuk och manus skrivs tillsammans med Rikard Ulvshammar och Håkan Johnsson. Anna Vnuk är prisbelönt regissör, koreograf & dramatiker och har bland annat regisserat Grotesco på Scala - en näradödenrevy och Moppupproret för Kulturhuset Stadsteatern.  

Konstnärligt team 
Med: Per Andersso 
Regi: Anna Vnuk 
Manus: Per Andersson, Rikard Ulvshammar och Håkan Johnsson 
Scenografi och ljusdesign: Susanna Hedin 
Kostymdesign: Matilda Hyttsten 
Kapellmästare: Per Johansson 

Räkhäst har premiär den 24 september på Lorensbergsteatern i Stockholm och spelas under hösten 2020. Biljetterna släpps på fredag 20 mars klockan 12:00 via blixten.se/rakhast 

Biljettinformation 
www.blixten.se/art 

För mer information vänligen kontakta: 
Victor Fagerquist, victor@blixten.se, 070-840 89 18