20 nov 2019

GADD, HOPP & KÄRLEK på turné i vår!

GADD, HOPP & KÄRLEK på turné i vår!

Eric Gadd har varit verksam artist i över 30 år, släppt massor av album, belönats med Grammisstatyetter, förärats med guld- och platinaskivor samt turnérat konstant. I början av december släpper Eric nytt material i form av EP:n ”GADD”, inklusive helt nya låten ”Frigolit”. I början av nästa år släpps dessutom ytterligare två EP:s och i mars beger han sig ut på turnén med namnet ”GADD, HOPP & KÄRLEK”. Premiären sker i Uppsala den 12 mars, därefter besöker han nio städer till, bland annat Malmö, Göteborg, Umeå och Luleå. Biljetterna släpps den 22 november kl. 10.00.

- Det skall bli superspännande att åka ut på ett lite nytt sätt! Det blir tvära kast mellan innerligt, nära & att vi bygger upp ett extatiskt drag. Jag tänker hoppa respektlöst mellan mina gamla hits och nya låtar. Ser fram emot nya ställen & att möta publiken!”, hälsar Gadd.

Eric Gadd behöver ingen närmare presentation med sina 32 år i branschen och nu är det dags att ge ut nytt material. Den 6 december släpps EP:n “GADD”, som är den första i ordningen av tre,  och innehåller splitternya låten ”Frigolit”. Förutom nya låten innehåller den ”My Personality 2020”, ”Do You Believe In Me Acoustic”, ”Stockholm Står Kvar Akustisk” och ”The Right Way Acoustic”. Därefter kommer Eric ge ut ytterligare två EP:s med namnen ”HOPP” och ”KÄRLEK”.

Och med dessa EP:s i bagaget åker Eric ut på turné tillsammans med musikerna  Rebecca Meiselbach (percussion, sång) och Helmer Norrby (bas, keyboard, maskiner, sång).

Turnén ”GADD, HOPP & KÄRLEK” startar i Uppsala den 12 mars, biljetterna släpps den 22 november kl. 10.00 via blixten.se.

Turnéplan
12 mars – Uppsala, Reginateatern
13 mars – Sandviken, Teatern Kulturcentrum
18 mars – Lund, Lunds Stadsteater
19 mars – Malmö, Palladium
20 mars – Vara, Vara Konserthus
21 mars – Helsingborg, The Tivoli
27 mars – Göteborg, Kajskjul 8
2 april – Umeå, Väven, Vävenscenen
3 april – Skellefteå, Nordanåteatern
4 april – Skellefteå, Nordanåteatern
5 april – Luleå, Kulturens Hus, Lilla Salen

17 april- Stockholm, Scalateatern


Eric Gadd Spotify
Eric Gadd Facebook
Instagram @ericgadd

Biljetter
Biljetter säljs via blixten.se och släpps den 22 november kl 10.00

För kontakt med Eric Gadd vänligen kontakta:
Sandra Nordin, Blixten & Co, sandra@blixten.se, 0706-973959

Mer om Eric Gadd
Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Han är en uppskattad liveartist som uppträtt live fler än 4 000 gånger. Utöver konstant turnerande var Eric Gadd en av de första artisterna som spelade på Restaurang Strandvägen 1, fem kvällar i veckan under en hel månad.

Under 2017 firade Eric Gadd 30 år som artist och i september 2018 debuterade han med den egna, kritikerrosade showen ”OMG” på Hamburger Börs i Stockholm. Samma år var Gadd dessutom en av deltagarna i TV-programmet Så mycket bättre. Våren 2019 reste showen ”OMG” på turné runt om i Sverige. Inom de närmaste månaderna släpps nytt material och i mars 2020 åker Eric ut på vägarna igen med turnén ”GADD, HOPP & KÄRLEK”.

Diskografi
1987 - Hello!
1989 - Hurra, du lever! Pang, du är död!
1991 - Do you Believe in Gadd? (Platina)
1993 - On Display (Platina)
1995 - Floating (Platina)
1997 - The Right Way (Trippel Platina)
1999 – Spirit (Platina)
2002 - Life Support (Guld)
2006 - Eric Gadd (Guld)
2008 - Stockholm står kvar men jag ligger
2010 - Rise Up!
2013 - Fiende Eller Vän
2020 – Gadd EP, Hopp EP, Kärlek EP